Manisa’da Lale Festivali Yapılmalıdır!
Bahar geldi ve her yer rengarenk ve mis kokulu çiçeklerle doldu taştı. Bahar yeniden dirilişi ve uyanışı temsil etmektedir. Nevruz, Hıdırellez ve Bahar Şenlikleri yurdumuzun her köşesinde bahar mevsiminde halkımız tarafından kutlanmaktadır. Ama her bahar mevsiminde bir Manisalı olarak içime bir “keşke” düşer. Keşke Manisa’da Lale Festivali düzenlense, her yer lalelerle bezense, filmler, türküler, şiirler, yarışmalar birbirini takip etse ve Manisa cıvıl cıvıl baharı karşılasa derim.
Türkistan’dan Saruhan dervişleri ile Anadolu’ya gelen lale Manisa’yı yurt edinmiş ve Şehzadeler vasıtası ile ve o dönem başkent olan İstanbul’a saraya ve oradan da tüm dünyaya yayılmış. Ama gelin görün ki, şimdi Manisalı bunun farkında değil ve buna gereği gibi sahip çıkamıyor.
Manisa Şehzadeler Belediyesi ambleminde lale var. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Şimdi tüm belediyelere ve projeci valimize, üniversitemizin rektörüne, derneklerimize, sanatçılarımıza, yazarlarımıza çağrıda bulunuyorum, gelin Manisa Lalesi’ni tüm dünyaya tanıtalım, festivaller düzenleyelim, lalemize sahip çıkalım.
Festival bir hafta sürebilir, lale konulu fotoğraf yarışmaları, resim ve gravür sergileri, en güzel lale bahçesi seçimi, sempozyum ve paneller, şiir ve edebiyatımızda lale konulu söyleşiler, kısa film yarışmaları ile bir hafta Manisa Lalesi gündemde tutulabilir ve Manisa’mız ülke gündemine oturur. Spil Dağında yeni oluşturulan Milli Park laleler ile donatılır ve insanlar o günlerde dağda şenliklere iştirak eder.
Edebiyatımızda ve tarihimizde önemli bir yere oturan lale hakkında çok şey söylenebilir, çok şey yazılabilir. Ben inanıyorum ki Manisalı laleye ve bu festivale sahip çıkacaktır.
Yunus Emre’ye, Yiğitbaş Veli’ye, Sarı Hoca’ya, Mesire, üzüme, zeytine, çileğe ve Manisa’ya sahip çıkanlara selam olsun. Bahar mevsimi ülkemize huzur, bereket, sağlık ve mutluluk getirsin. Kalın sağlıcakla!
Op.Dr.Muzaffer YURTTAŞ
Yorum Yazın :Misafir