ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

Erkeğin Adı Yok - 2

Kadına şiddet konusunda çalışmalar var. Şiddete uğrayan kadınlara elbette yardım edilmeli. Fakat konu öyle abartılıyor ki neredeyse bütün erkekler, şiddet yanlısıymış gibi gösteriliyor. Bu da işinde gücünde, ailesinin geçimi için canla başla çalışan pek çok erkeği zan altında bırakıyor. Neden bin erkeğin hatasını yüz bin erkek çeksin ki? Şiddet konusundaki çalışmalar erkekleri zan altında bırakmadan yapılmalı.

Öncelikle şiddetin tanımı iyi yapılmalıdır. Fiziki şiddet üzerinde durulurken, psikolojik şiddet, fiziki şiddetten daha hafif değildir. Kadınların erkeklere uyguladığı psikolojik şiddet önemsenmezken, erkeklerin kadınlara uyguladığı fiziki şiddet görülüyor sadece.

Kadın erkeğe  her türlü hakareti yapıyor, bu suç olmuyor, erkek kadına bir tokat atsa suç oluyor. Erkek attığı tokadın bedelini ödeyecekse, kadın da yaptığı hakaretlerin bedelini ödemeli; madem eşitlikten haktan hukuktan bahsediliyor. Karakollarda “psikolog polisler” olmalı. Kadın fiziki şiddette nasıl polisi arayabiliyorsa, erkek de “psikolog polisi” arayabilmeli. “Karım bana şu hakaretleri yaptı, ruh sağlığımı bozuyor, şikayetçiyim diyebilmeli.”

Kadına şiddet durumunda polis çağırmayı öğretmeden önce, erkekle nasıl konuşulur onu öğretmek lâzım. “Kadın hakaret ederse, erkek vurabilir.” demiyorum yanlış anlaşılmasın.

Kadının önce kendini korumayı öğrenmesi lâzım, şiddet önemli oranda azalacaktır. Yoksa polis gelene kadar canından olur. Kadının haklı ya da haksız olması mesele değil. Kadın, devlete polise güvenip ağzına gelen hakareti erkeğe yaparsa, polis gelene kadar kadın canından olabilir. Bu yüzden kadınlara önce kendini korumayı öğretmek lâzım. Bu da ne eline silah vererek ne de savunma sporu öğreterek olur. Kadının en büyük silahı dilidir. Kadın dilini düzgün kullanırsa kendini koruyabilir.

Kadına şiddet ve cinayetlerinin çoğu ya içkili iken ya da boşanma aşamasında gerçekleşiyor. Boşanma aşamasında . Ayrıca çocukların velayeti için ya da erkekten nafaka almak için dava dilekçelerine erkeğe yazılmayan iftira kalmıyor. Erkeğin sapıklığından tutun, aklınıza gelebilecek her türlü iftira atılıyor. Bir kaç yalancı şahit bulmak da pek zor olmuyor.

Elbette boşanan erkeklerin içinde kötüsü de, sapığı da, akıl hastası da yokmu ? tabiki vardır ve bunlar yazılmalıdır; ama bu kadar boşanan erkeklerin hepsinin kötü, kadınların da çoğunun iyi olması pek gerçekçi değil. Kadın erkeği cezalandırmak için çocukları babalarından kaçırıyor, çocuklarının yanında ya da sokak ortasında hakaretler ediyor, üstüne dava dilekçesinde iftira atıyor. Yine de bunlar, sebep ne olursa olsun, erkeğin cinayet işlemesinin asla haklı sebepleri değil tabii ki.

O zaman “Türk erkeği kadını kendi malı gibi görüyor, boşanmak istemiyor” gibi meselenin özüne inmeyen tespitler de bulunmak yerine “neden boşanma aşamasında bu kadar cinayetler işleniyor” onun araştırmasını yapıp, ailelere boşanırken yardımcı olunmalı.

Aileyi çok ilgilendiren “feminizm” konusunda da bir kaç şey söyleyerek bitirmek istiyorum.

Kadınları kurban, erkekleri ise saldırgan ilan eden günümüz “feminist” yaklaşımı yanlış yönlendirici oluyor ve sorunları daha kötü hale getiriyor. Kadınların iyi, erkeklerin ise “kötü” olduğu yolundaki sosyal algılama, gerçekleri görmemizi engelliyor.

Şiddete herkes karşıdır eminim ancak ülkemizde kadınlar hep masum erkekler hep cani olarak gösteriliyor bir şeyi söylemek iş değil nedenlerinden haberdar olmalı.

 

H.Aslı PARLAK

 

Linkedin Google

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.

Yazarın Diğer Yazıları

12.05.2019 - BUGÜN ANNELER GÜNÜ; BABAMIN'da ÖLDÜĞÜ GÜN BEN SİZE GELDİM.... 12.05.2019 - ÖZLEDİM BE BABA ACIN DİNMİYOR HİÇ 31.12.2018 - 2019’un, 2018’e hiç benzememesini istiyoruz. Bize güzelliklerle gel 2019 01.08.2018 - HAYAT PLANLARLA YAŞARKEN OLAGELEN ŞEYLERDİR 07.06.2017 - "HAZİRANDA" BİR BAHAR GÜNÜ... 23.05.2017 - YAŞAMIYORUZ BİZ KORKUYORUZ... 12.05.2017 - Babasızlığın acısı Vefat eden babaya mektup 27.04.2017 - ÖLÜMÜ DÜŞÜNÜYORUM ATEŞ EVLERDE! 02.04.2017 - MEVSİMLER GİBİ KARIŞIYOR BAZEN HER ŞEY BİRBİRİNE 01.07.2016 - Bayram Adına! 20.06.2016 - BABAM'A MEKTUP! 17.06.2016 - Sosyal medyada kıyamet kopmuş 20.05.2016 - HAPŞUUU ÇOK YAŞA..... 08.05.2016 - ANNEM YOĞUN BAKIMDA VEFAT ETTİ! 22.04.2016 - VAH VAH TÜRKİYEM 05.03.2016 - Erkeğin Adı Yok - 2 04.03.2016 - Erkeğin Adı Yok 28.02.2016 - DİKKAT!!! TORBACILAR İNTERNETTE CİRİT ATIYOR SANAL ALEMDEKİ TEHLİKENİN YENİ ADI BONZAİ 19.02.2016 - Programlarda ve dizilerde doğru düzgün bir format olmadığı için bayır aşağı yuvarlanıp gidiyor 06.02.2016 - Vijdansız Senin Allah'ın yok mu? 31.01.2016 - ARTIK “BURADA” DEĞİLLER 30.12.2015 - KENT KONSEYİ NEDİR!
Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
www.ManisaObjektifHaber.com
info@ManisaObjektifHaber.com
Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

Kurumsal

Künye İletişim Reklam

Yayın İlkeleri

Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir