ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

Programlarda ve dizilerde doğru düzgün bir format olmadığı için bayır aşağı yuvarlanıp gidiyor

Programlarda ve dizilerde doğru düzgün bir format olmadığı için bayır aşağı yuvarlanıp gidiyor.

Türk halkının dizilere ve  evlilik programlarına merak ve ilgisi son dönemlerde eskiye nazaran iyice arttı. Toplum yapısı giderek daha tüketici bir hal aldığından dizi içerikleri de değişti. Reyting kaygısıyla dizi içeriklerinde görülen bu değişimde aile içi bağları yıpratıyor, toplumun aileye dair değerlere bakışını kökten sarsıyor, çocukların fiziksel ve zihinsel olgunlaşmasında tahribatlara yol açıyor. Bu da farklı problemleri bir araya topluyor. Aile arasında mahremiyet kalmıyor.Evlilik programlarında da aile içinde kalması gereken yaşanmışlıklar dile getiriliyor ve deşifre ediliyor. Bu da kesinlikle doğru değil.

Diziler aile yapısını bozuyor

İçerikleri değişen dizi ve evlendirme programlarında neredeyse hiç , mutlu, huzurlu, olumlu ve umutlu  geçirilen bir an bile yok ya da her mutlu andan sonra mutlaka kötü bir haber alınıyor.Aşk, yasak aşk, karşılıksız aşk, şiddet, ihanet, cinayet, gözyaşı. Aile içi ilişkiler, hiçbir zaman mutlu,  huzurlu ilerlemiyor. Aksine, her zaman çatışmalar, karmaşa  Aile içi sorunlar ve evlilik problemleri de genellikle bunların merkezinde yer alıyor. Zaten ensestin, tecavüzlerin, tacizlerin, aile içi şiddetin yaygın olduğu bir toplumuz.  Evlilik programlarında da aile içinde kalması gereken yaşanmışlıklar dile getiriliyor. Evlilik kavramı artık farklı algılanmaya başlandı; evlenmeden birlikte yaşamak ya da evlilik dışı çocuk sahibi olmak giderek yaygınlaşıyor ve normalleşiyor. haliyle bu dizileri proğramları izleyenlerin psikolojilerini de olumsuz yönde etkiliyor. proğramlar ve diziler hazırlanırken her ihtimale karşı olumsuz  etkileri göz önüne alınıp  analiz yapılmalı ve sosyal psikoloji alanında bilgili uzmanların desteği alınmalıdır.

Şiddet içerikli filmler de beni rahatsız ediyor. Savaş filmlerinde kullanabilirsiniz ama normal bir dizide de herkes kavga ediyor birbirini vuruyor. 

Öte yandan haberler, ciddiyeti temsil eder. Tonu, yapısı, akışı ve görüntüsüyle saygı uyandırmayı hedefler. Halbuki haberlerde gördüklerimizle eğlence programları arasında farklı bir durum yok.

Çoğu program birbirine benziyor Bununla birlikte insanları yemek yerken, alışveriş ederken, göbek atarken, sıradan işler yaparken izlemek kadar sıkıcı bir şey yok.

Aileyi çok ilgilendiren feminizm konusunda da bir kaç şey söyleyerek bitirmek istiyorum.

Kadınları kurban, erkekleri ise saldırgan ilan eden  feminist yaklaşım yanlış yönlendirici oluyor ve sorunları daha kötü hale getiriyor. Kadınların iyi, erkeklerin ise kötü olduğu yolundaki sosyal algılama, gerçekleri görmemizi engelliyor.

Bu dizilerin kendine gelmesi, senaristlerin aile alt yapısını bozan  ucuz  miş li mış lı eserler yerine ona göre eser yazması, dizilerde oynayan insanlarla yapılacak toplantılarda  aile yapısının bozulmaması hususunda ucuz oyuncular yerine de kaliteli oyunculara itibar edilmesi faydalı olacağı kanaatindeyim.

ABD'de gündüz saatlerinde yayınlanan bir televizyon yayınında, bir bayanın sütyeninin ipinin kopması dolayısıyla kanala 500 bin dolar ceza verildiğini açıkladı. Türkiye'de böyle şey sözkonusu değil.

Allah herkese akıl fikir versin doğru yoldan ayırmasın. hakkımızda hayırlısı neyse onu nasip eylesin...

H.Aslı PARLAK

 

Linkedin Google

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.

Yazarın Diğer Yazıları

12.05.2019 - BUGÜN ANNELER GÜNÜ; BABAMIN'da ÖLDÜĞÜ GÜN BEN SİZE GELDİM.... 12.05.2019 - ÖZLEDİM BE BABA ACIN DİNMİYOR HİÇ 31.12.2018 - 2019’un, 2018’e hiç benzememesini istiyoruz. Bize güzelliklerle gel 2019 01.08.2018 - HAYAT PLANLARLA YAŞARKEN OLAGELEN ŞEYLERDİR 07.06.2017 - "HAZİRANDA" BİR BAHAR GÜNÜ... 23.05.2017 - YAŞAMIYORUZ BİZ KORKUYORUZ... 12.05.2017 - Babasızlığın acısı Vefat eden babaya mektup 27.04.2017 - ÖLÜMÜ DÜŞÜNÜYORUM ATEŞ EVLERDE! 02.04.2017 - MEVSİMLER GİBİ KARIŞIYOR BAZEN HER ŞEY BİRBİRİNE 01.07.2016 - Bayram Adına! 20.06.2016 - BABAM'A MEKTUP! 17.06.2016 - Sosyal medyada kıyamet kopmuş 20.05.2016 - HAPŞUUU ÇOK YAŞA..... 08.05.2016 - ANNEM YOĞUN BAKIMDA VEFAT ETTİ! 22.04.2016 - VAH VAH TÜRKİYEM 05.03.2016 - Erkeğin Adı Yok - 2 04.03.2016 - Erkeğin Adı Yok 28.02.2016 - DİKKAT!!! TORBACILAR İNTERNETTE CİRİT ATIYOR SANAL ALEMDEKİ TEHLİKENİN YENİ ADI BONZAİ 19.02.2016 - Programlarda ve dizilerde doğru düzgün bir format olmadığı için bayır aşağı yuvarlanıp gidiyor 06.02.2016 - Vijdansız Senin Allah'ın yok mu? 31.01.2016 - ARTIK “BURADA” DEĞİLLER 30.12.2015 - KENT KONSEYİ NEDİR!
Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
www.ManisaObjektifHaber.com
info@ManisaObjektifHaber.com
Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

Kurumsal

Künye İletişim Reklam

Yayın İlkeleri

Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir