ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

Ayakta kalın HAYAT'ta kalın...

Ayakta kalın HAYAT'ta kalın...

Obezite cerrahisi dalında çalışan Doç. Dr. Halil Coşkun, Obeziteyi yok etmek istiyorsanız fast food'u yasaklayın, AVM'leri kapatın diyor.

Kilo problemlerini gidermek için kendilerinin  kullanmadıkları  ve sonucuna inanmadıkları zayıflama hapı ve ürünlerini. Sırf bir bedel ödendiği için tamamen ticari amaçlı tanıtım yapan, sizi kandırmaya çalışan bu  şarlatanların lütfen oyununa gelmeyin.

Çoğu zaman hayat boyu süren şişmanlık sorunuyla kısa dönemde etkili tedavilerle mücadele etmek mümkün değil. Tek başına bitkisel ilaçla fazla kilolardan ilelebet kurtulmayı düşünmek hayal kurmaya eşdeğedir. İlaç tedavisi, uzman bir doktorun gözetiminde, kapsamlı bir zayıflama stratejisinin bir parçası olarak kullanılabilir. Doktor gözetimi dışında zayıflama ilacı kullanmak, ne olduğu  belirsiz mucize ilaçları içmek ateşle oynamaya benzer.
Piyasada, en çok da internet üzerinden pazarlanan birçok bitkisel zayıflama hapı, form çayları, benzeri içecekler, ve gıda ürünleri var. Bunların hemen hiçbirinin etkinliği kanıtlanmış değil. Bazılarının sağlığa zararlı olduğu biliniyor. Ölüme yol açanlar bile var. Doğal dense de birçoğunun içinde denenip zararlı olduğu kanıtlanmış ilaçlar var.“ Garantili zayıflama ifadeleriyle Bu işlerden anlamayan insanlar akıllarınca internetten buldukları diyet listeleriyle yine ceplerini doldurdular. reklamı yapılan bu ürünlerin zayıflatacağı iki yer var: cüzdanınız ve sağlığınız

Ünlülerin tüp mide ameliyatı olması Türkiye’de talebi arttırdı Ünlülerin tüp mide ameliyatı olması Türkiye’de talebi arttırdı Şimdilerde  mide küçültme  (tüp mide veya kelepçe)  ameliyatları moda oldu. Ozan Orhon ile başlayan  bu mide küçültme (kelepçe) operasyonları ile bambaşka bir hayata adım atanlar arasında Linet,  Işın Karaca, Fatih Ürek,  var. Eski ve yeni fotoğraflara baktığımızda bu isimlerin içinden bir insan daha çıkmış gibi. Görünüş itibariyle gerçekten çok fit ve sağlıklı durumdalar. Gerçi ameliyat sonrası tavsiyelere uymadığı için Fatih Ürek yürekleri ağıza getirse de şimdilik  bir sorun  olmadığı  söyleniyor..

Mide küçültme ameliyatları  bir anda popüler oldu sanki…Mide ameliyatları mucize değil;  insanın kendisi bir mucize...Ben artık obez cerrahisinin azalmasının mümkün olmadığını düşünüyorum. Belki bir düzenleme yapılabilir, ya da başka bir ameliyat yapılmaya başlanabilir,

Ama hastalar öyle bir noktadalar ki, artık hızlıca kilo vermek istiyorlar. İnsanoğlu hep bir medet umuyor ve beklentiye giriyor. Halbuki mucize ameliyatta değil, aslında insanın kendisinde. Bu ameliyat da bir sihirli değnek değil, bir araç.

Bu operasyonların yapılabilmesi için gerçekten çok donanımlı ve tecrübeli cerrahlara ve öncesinde yapılacak çok ciddi tahlillere ihtiyaç var. Ameliyat sonrasında ise bambaşka bir hayata uyum söz konusu ki Allah korusun asıl mesele burada başlıyor. Her şeyden önce hayata bakışınızı değiştirin, kendinize özen göstermeyi ve yeme alışkanlıklarınızı değiştirmeyi deneyin, sıklıkla spor yapın ve egzersiz yapın. Sosyal hayatta çoğu zaman hareketsiz kalınmakta ve alınan kaloriler yakılamadığı için de kilo alımı gerçekleşmektedir. Kilo vermek için gün içinde düşük tempoda koşu yada düzenli egzersizler yapın.

Bunlara Sağlık Bakanlığı’nın bir şey demesi gerekmiyor mu? Bence gerekiyor. Bir sürü insan bir dönem zayıflayacak ve kilolarından kurtulacak diye hayatını kaybetti. Televizyonda bazı insanlar diyetle ilgili konuşmalar yapıyorlar, ancak diyetisyen değiller. Bu kişiler yaşam koçluğunu danışmanlık olarak ele alıyorlar. Ama danışman adı altında ortalığa çıkan insanların Bir hiçbir işlevi yok.

Sağlık Bakanlığı bu konuda mutlaka tedbir almalı. Doktor tavsiyesi olmadan ve denetimsiz kullanılan Piyasada özellikle  internet üzerinden satışı yapılan bir çok zayıflama ilacı  ve ürünleri  var. Bu ilaçlar ve ürünler kesinlikle kullanılmamalı ve Zayıflama ilaçlarının pek çok yan etkisinin olabileceği unutulmamalıdır.

Sağlığınızı düşünüyorsanız uzun süre oturmayın. Kısa yürüyüşler ve egzersizler  yapın ya da  ayakta kalın. HAYAT'ta kalın...

Gökben TÜRKÖZÜ

Linkedin Google

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.

Yazarın Diğer Yazıları

31.12.2018 - Umutlarınız Gerçek Olsun 11.05.2018 - Canım dedeme… 23.03.2017 - ANTİ SOSYAL 14.02.2017 - Bir Gün Sevmek Değil! 08.07.2016 - Ve gülümsüyorum kendi kendime 13.06.2016 - Ramazan ayı ve A sosyalleşen toplum 12.03.2016 - Ayakta kalın HAYAT'ta kalın... 26.02.2016 - Kurtlar kuzunun bol olduğu yeri değil, sahipsiz kaldığı yeri severler 13.02.2016 - Bir Gün Sevmek Değil! 07.02.2016 - SADECE DENE; HAYAT PLANLARLA YAŞARKEN OLAGELEN ŞEYLERDİR 23.01.2016 - VEFASIZLAR ALIR DOSTUNUN ÂHINI 02.01.2016 - Sorunun kendinde. olduğunu anlamayan insanlar...
Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
www.ManisaObjektifHaber.com
info@ManisaObjektifHaber.com
Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

Kurumsal

Künye İletişim Reklam

Yayın İlkeleri

Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir