ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

Ramazan ayı ve A sosyalleşen toplum

Ramazan ayı ve A sosyalleşen toplum

Ramazan ayının bireysel ve sosyal farkındalığa katkıları

Toplum ve özellikle gençler zamanı kullanmada zorluklar çekiyorlar ramazanın toplum ve gençler için zaman planlamasına da katkı sağlayacagını düşünüyorum. Ramazan sonrası kazanacakları bu disiplin onların hem kariyer planlarında hem de sağlıklı bir İslam anlayışlarına olumlu etki edecektir. Sosyal medya,tv.ve internet aracılığıyla içe kapanan ve asosyal davranışlar sergileyen toplum gençler için toplu iftar sofraları önemlidir.

Aynı şeyi bekleyen iki kişinin ayrı ayrı yerlerde beklemeleri ile, aynı mekanda aynı şeyi beklemeleri arasında mutlak fark vardır. Bir kere sosyolojik olarak aynı mekanda ve aynı şeyi bekleyen iki kimse arasında duygusal kaynaşma, zamanla tanışma, konuşma, paylaşma ve nihayet farklı boyutta bir iletişim başlayacaktır. Bunun gibi, iftarı topluca açanla evde bekleyerek açanlar arasında böylesi bir fark vardır. Teknolojiyle asosyalleşen toplum ve gençleri, iftar sofraları kaynaştırabilir.

Ramazan ayının, toplu iftarlar, teravihler ve mukabeleler sayesinde toplumun her katmanı arasında birlik şuurunun uyanmasına vesile olacağını ümit ediyorum.

Çağdaş insanın duygusal gerginliklerinin nedenlerinden birisinin de "kalabalık içinde yapayalnız olma"Ramazan bu anlamda her yaş ve cinsiyetten insan için bir fırsat olarak kalabalıklaşma, arınma ve parçaları bir araya getirme fırsatıdır. Kısaca oruç, sıkıntılar karşısında eğilmeyen, kendine hakim olan, vaat edilen birtakım menfaatler karşısında hak ve gerçek bildiği prensiplerden vazgeçmeyen ideal insan tipini ortaya çıkaran bir ibadettir.

Toplumun ramazan anlayışını ifade etmek için kullanılan “Ramazan Medeniyeti” isimlendirmesinin yerinde bir benzetme ibadetlerin, insan,yaratıcı insan, insan ve insan nefs ilişkisini sürekli ve canlı tutan en önemli araçtır.Hayırlı bir RAMAZAN geçirmeniz dileğiyle. Rabbim doğru yoldan ayırmasın ecmain......

Gökben TÜRKÖZÜ

Linkedin Google

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.

Yazarın Diğer Yazıları

31.12.2018 - Umutlarınız Gerçek Olsun 11.05.2018 - Canım dedeme… 23.03.2017 - ANTİ SOSYAL 14.02.2017 - Bir Gün Sevmek Değil! 08.07.2016 - Ve gülümsüyorum kendi kendime 13.06.2016 - Ramazan ayı ve A sosyalleşen toplum 12.03.2016 - Ayakta kalın HAYAT'ta kalın... 26.02.2016 - Kurtlar kuzunun bol olduğu yeri değil, sahipsiz kaldığı yeri severler 13.02.2016 - Bir Gün Sevmek Değil! 07.02.2016 - SADECE DENE; HAYAT PLANLARLA YAŞARKEN OLAGELEN ŞEYLERDİR 23.01.2016 - VEFASIZLAR ALIR DOSTUNUN ÂHINI 02.01.2016 - Sorunun kendinde. olduğunu anlamayan insanlar...
Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
www.ManisaObjektifHaber.com
info@ManisaObjektifHaber.com
Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

Kurumsal

Künye İletişim Reklam

Yayın İlkeleri

Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir