ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

GÜNE BAŞLARKEN …...

“Borsa güne hızlı yükselişle başladı”, “Dolar ve Avro güne nasıl başladı?”, “Manisa güne yağmurla başladı”, “Piyasalar güne primli başladı”, “Sur (Diyarbakır) güne top atışıyla başladı”, “Bu sabah kimler simitle işe başladı?”, Türkiye yine acı bir haberle güne başladı”.

Obama, güne egzersizle başlıyormuş. Ünlü yazar Mark Twain ise, her sabah uyandığında bir kurbağa yiyormuş. Diyet uzmanlarından tavsiye: “Güne bir bardak ılık limonlu su içerek başlayın”. Siz, e-postanızı kontrol etmeden güne başlamıyor musunuz?

“Güne nasıl başlarsanız, öyle devam eder” diyenlerdenseniz, düşüncelerinizi pozitif yönde olumlulaştırmalısınız. Biz çevremize ne verirsek, onu alırız. Aynaya bir bakın.. Ne görüyorsunuz? Hırçın ve mutsuz bir ifade mi? Yoksa mutlu bir gülümseme mi? Kendinizi mutlu hissediyorsanız, çevrenizdekiler de bundan olumlu etkilenecektir. Kendiniz için yaptığınız her iyi düşünce ve davranış, sadece sizin için faydalı değildir. Enerjinizi açığa çıkartın ve çevrenize yayın. Elbette, güne siz iyi başlasanız da, bu başkaları için geçerli olmayabilir. Pozitif düşünce ve olumlu davranışlar bulaşıcıdır. Bazen, kantarın topuzu kaçar ve “isyan” edersiniz. Mekanik arızalar giderilebilir. Bozuk bir saat bile günde bir kez doğruyu gösterir.

İşte size birkaç yaratıcı ve sevgi olumlama önerileri:

“Ben kendimi ve çevremdekileri seviyorum, ben değerliyim”.

“Ben, kendimi ve bana kötülük yapan herkesi affediyorum”.

“Ben, ne yaparsam en iyisini ve en güzelini yaparım”.

Yukarıdaki liste uzar da uzar.. Şükür ve dua olumlamalarını da bu listeye eklemek gerekir. “Yarabbi sen bizi kazalardan, belalardan, hastalıklardan koru” diyerek dua ederiz. Annelerimiz bizi “ … hadi evladım kazasız, belasız git” diyerek evden uğurlar.

Çevremiz, olumluya dönüştüremeyeceğimiz kötülüklerle dolu, fakat iyileştirme gücümüzü kullanacağımız fırsatlar da mevcut. Sorumluluğumuz, sadece sevdiklerimize ve ailemize karşı sınırlı değil. Hiç tanımadığımız ve bize yabancı gelen her olay ve kişi için taşıdığımız sorumluluklarımız var. Zihin ve beden enerjimizi yüksek tutarak sıkıntı ve üzüntülerimizden arınmamız mümkün. Zihnimiz ve bedenimizdeki enerjiyi doğru kullanmayı da öğrenmeliyiz. İnsan, enerjiden ibarettir ve evrendeki enerjinin bir parçasıdır.

Her gün bir yerden göçmek ne iyi,

Her gün bir yere konmak ne güzel.

Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş.

Dünle beraber gitti cancağızım, ne kadar söz varsa düne ait,

Şimdi yeni şeyler söylemek lazım

Mevlana Celaleddin Rumi

 

Her yeni gün, yeni bir fırsat ve yeni bir mutluluk için bize sunulmuş bir armağandır.

 

Süreyya SAKINÇ

Linkedin Google

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.

Yazarın Diğer Yazıları

16.12.2017 - SIRADAN BİR HAYATIN SIRADIŞI İZDÜŞÜMLERİ… 04.04.2016 - BEŞİNCİ KUVVET: SOSYAL MEDYA 20.03.2016 - TÜKENMİŞLİK SENDROMU BULAŞICI MI? 04.03.2016 - POPÜLER KÜLTÜR ÜZERİNE.. 23.02.2016 - SEVGİ FELSEFESİ 05.02.2016 - KENDİNİ YÖNET, FIRSATLARI KEŞFET 22.01.2016 - GÜNE BAŞLARKEN …...
Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
www.ManisaObjektifHaber.com
info@ManisaObjektifHaber.com
Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

Kurumsal

Künye İletişim Reklam

Yayın İlkeleri

Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir