ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

Cengiz Ergün'den Kasa Boşaltma İddialarına Belgeli Açıklama

Manisa Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’li Ferdi Zeyrek’in iddialarına yönelik açıklamalarda bulundu… Cengiz Ergün, son günlerde ortaya çıkan çıkan “Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kasasını boşaltıyorlar” iddialarına yanıt verdi.

Eklenme:03.04.2024 / 21:21          Güncelleme:03.04.2024 / 21:21
Linkedin Google

Geçtiğimiz gün görev süresi devam eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün hakkında Manisa Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan Ferdi Zeyrek, henüz mazbatasını bile almadan yaptığı bu işlemle faka bastı. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin aylık rutin hizmet alımı ödemelerini gerçekleştiren Cengiz Ergün’ü ‘görevini kötüye kullanmak ve yetki aşımı’ suçmalarıyla şikayet eden Zeyrek, yapılan işlemlerin aylık rutin işlemler olduğunu öğrenince şoka uğrayacak. Bu gerçek, Cengiz Ergün’ün dün yaptığı açıklama ile ortaya çıktı.

Ergün, “Belediye başkanı olarak görev yaptığım 15 yıl boyunca ödemelerimiz hep bu tarihlerde oldu. Her ayın 30’unda İller Bankası’ndan belediye para gelir. Mali İşler Müdürümüz, belediyenin borcu olduğu firmaların dökümünü çıkarır. Ben de belediyeden alacağı olan firmalara hak ediş paralarını ödemek için onay veririm. Bu da her ayın 1’i ile 5’i arasında gerçekleşir”  dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Cengiz Ergün, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Son günlerde medyada yer alan "Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin kasasını boşaltıyorlar" iddialarına cevap veren Ergün, her ayın sonunda kesinleşmiş alacakların ödemelerini yaptıklarını belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’li Ferdi Zeyrek’in iddialarına yönelik açıklamalarda bulundu… Cengiz Ergün, son günlerde ortaya çıkan çıkan “Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kasasını boşaltıyorlar” iddialarına yanıt verdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Cengiz Ergün, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı’nda 31 Mart yerel seçimlerinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’li Ferdi Zeyrek’in iddialarına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Son günlerde ortaya çıkan “Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kasasını boşaltıyorlar” iddialarına yanıt veren Cengiz Ergün, “Mali hizmetler, Büyükşehir’e her ayın sonunda hizmet noktasında faturasını keser ve kesinleşmiş alacaklıların 15 yıldır 1’i ile 5’i arasında ödemelerini yaparız.” şeklinde konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan devir-teslim törenin ardından Manisa İl Başkanlığı’na geçerek söz konusu “kasa boşaltma” iddialarına cevap veren Cengiz Ergün, “Şimdi biliyorsunuz evveli gün mevcut savcılığa şahsım ile ilgili bir suç duyurusunda bulunuldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin her ayın 30’unda iller bankasından ve vergi dairesinden gelen miktar Büyükşehrin kasasına girer. 15 yıldır bu böyleydi. Biz her ayın sonunda mali hizmetler, bütün büyükşehre hizmet noktasında faturasını kesmiş, kesinleşmiş alacaklıların 1’i ile 5’i arasında ödemelerini yaparız. Öncelikle mali hizmetler noktasında Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ödenecek carilerinin rakamı her ay bana çıkarılır ve verilir. Bunların kontrolünü yamak suretiyle ödemelerinin talimatını geçeriz. Aynı şekilde MASKİ Genel Müdürlüğü’nün de mevcut bütün alacaklıları önüme gelir onayı benden geçer ve ödemeleri yapılır.” dedi.  

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan devir-teslim törenin ardından Manisa İl Başkanlığı’na geçerek söz konusu “kasa boşaltma” iddialarına cevap veren Cengiz Ergün, “Şimdi biliyorsunuz evveli gün mevcut savcılığa şahsım ile ilgili bir suç duyurusunda bulunuldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin her ayın 30’unda iller bankasından ve vergi dairesinden gelen miktar Büyükşehrin kasasına girer. 15 yıldır bu böyleydi. Biz her ayın sonunda mali hizmetler, bütün büyükşehre hizmet noktasında faturasını kesmiş, kesinleşmiş alacaklıların 1’i ile 5’i arasında ödemelerini yaparız. Öncelikle mali hizmetler noktasında Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ödenecek carilerinin rakamı her ay bana çıkarılır ve verilir. Bunların kontrolünü yamak suretiyle ödemelerinin talimatını geçeriz. Aynı şekilde MASKİ Genel Müdürlüğü’nün de mevcut bütün alacaklıları önüme gelir onayı benden geçer ve ödemeleri yapılır.” dedi.

BÜYÜKŞEHİRİN ALDIĞI HİZMETLER

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı hizmetler ve yapılan ödemeler konusunda örnekler veren, Cengiz Ergün, “Geçenlerde bir arı kovanı dağıtımı yaptık Manisa’da. Bu arı kovanlarını yapan yer Alanya Kapalı Cezaevi mahkumları... Bunun alacaklısı Alanya Kapalı Cezaevi. Yol boyaları yapılıyor Manisa’da. Yol boyası satan firmalar, mevcut bazı birimlerimizde jeneratörlerimiz noktasında eksiklerimiz vardır. Bugün sadece büyükşehirde binin üstünde araç vardır. Bunlarında mevcut bakımının dışında hizmet olarak aldığımız mevcut sektörler var. Yedek parçaların değişimi noktasında bunu satarlar. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Büyükşehir’de cari olarak alacaklılara verilecek rakam 340 milyon lira, MASKİ’de de 197 firmanın şu anda cari hesap olarak alacaklı olduğu rakam 130 milyon lira. 15 yıldır koymuş olduğumuz Büyükşehirdeki işleyiş şekli.” dedi.

“ALACAKLILARIN PARASINI ÖDEMEK NE ZAMAN BELEDİYENİN KASASINI SOYMAK OLDU?”

Ergün konuşmasının devamında, “Sonuç itibariyle ben şunu soruyorum, ne zamandan beri alacağı olanların parasını ödemek belediyenin kasasını soymak oldu. Biz belediyenin kasasını soymuşuz veya soymaya kalkmışız. Yapılan suç duyurusu bu şekilde. Görevi suiistimal gibi bazı iddialar var. Ne zamandan beri insanların alacaklarını ödemeye kalkmak belediyenin kasasını soymak olduç bunu ben vatandaşlarımın takdirine bırakıyorum. 15 senedir bu ödemelerin her ayın 1’i ile 5’i arası yapıldığını sağır sultan bile biliyor. Ne acıdır ki insanları çocukları tehdit ederek korkutacaksınız. İmza atacak olanları seni süreriz, kapının önüne koyarız, işten atarız diyerek baskı yaparak belediye getirttirmeyeceksiniz. İnsanları baskıyla yaptığı işten alıkoyarak kaçırtacaksınız. İnsanları sinir krizleri içine sokarak, streslerini bozarak hastanelere göndereceksiniz ve psikolojileriyle oynayacaksınız. Maalesef bunlar yaşandı. Daha mazbatayı almadan… en üzücü tarafı bu. Göreve başlamadan hakkımda savcılığa suç duyurusunda bulunacaksınız. Bununla yetmiyor. Sonra basının karşısında sosyal medyada şahsıma karşı itibarsızlaştırma, bir linç kampanyasına başvuruyorsunuz.” dedi.

“YAZIKLAR OLSUN”

“Kasa boşaltma” iddialarının ardından aile üyelerine “hırsızsınız” mesajları geldiğini belirten Ergün, tepkisini şöyle dile getirdi:

“Benim kızlarıma hırsızsınız diye mesajları attırıyorsunuz. Attırma noktasına kadar bu işi götürüyorsunuz. Benim söyleyeceğim tek kelime yazıklar olsun.  Bizi, ailemi bu işin içerisine karıştırarak böyle bir karalama, itibarsızlaştırma hareketini yapmak, belediyenin sanki parasını cebimize atıyormuşuz gibi… Böyle bir şeyin olamayacağını herkes bilir. Böyle bir algı yaratmak noktasına gidilmesi gerçekten çok yazık. Bu şekilde mi Manisa Büyükşehir Belediyesini yöneteceksiniz. Şunu çok iyi bilin arkadaşlar. Hatırlayın 2009 yılında ilk belediye başkanı olduğumda, belediyenin bütçesi 65 milyon lira yıllık… O günün şartlarında 96 milyon lira gibi bir borçla ben Manisa belediyesini aldım. Hiç unutmuyorum. Benden 1,5 yıl boyunca rutin hizmet dışında yeni yatırım beklemesin kimse dedim. Bu borçları kapatıp ondan sonra hizmetlerimi yapmaya başlayacağım dedim.  Bir buçuk sene sürmedi. 14-15 ayda hepsi kapandı. Biz o günlerden bugünlere Manisa’yı getirdik. Hizmetlerimiz vatandaşlarımızın gönlünde var, ben bunu çok iyi biliyorum. Ben her şeyden önce vicdanen çok rahatım ve huzurluyum.”

96 MİLYON LİRADAN BİR LİRA BORCU OLMAYAN BELEDİYEYE

Manisa Büyükşehir Belediye eski Başkanı Cengiz Ergün, göreve geldiğinde borçlu aldığı belediyeyi bir lira borcu olmadan teslim ettiğini belirterek, “O günden bugüne kim isterse vergi dairesinden SGK’dan kaydını çıkarabilir. Her ay SGK vergisel noktada yatması gereken gününden önce yatırılmıştır. Manisa büyükşehir belediyesi 96 milyon lira borçlardan bugün hiçbir kuruma bir lira borcu olmayan bir büyükşehir belediyesidir.  Öyle bir belediye bırakıyorum ki ben şu anda dün itibariyle Manisa büyükşehir belediyesinin kasasında 570 milyon lira nakit para vardır. Şimdi biraz önce söyledim. Büyükşehir’den firmaların 340 milyon alacağı var. 130 milyon lira da MASKİ’den firmaların alacağı var. İkisinin toplamı 470 milyon lira… 570 milyon liradan düş elde kalır 100 milyon lira. Bunların hepsini de ödeseniz yine kasada 100 milyon lira para var. Ayın 10’unda gelecek parayı söylemiyorum. Benim düşüncem hep şuydu. Dediğim gibi 15 senedir uygulanan kuralı her ayın 1’i ile 5’i arasında carileri ödeyip bunu sıfır borçla yeni başkana bırakmaktı. Amacım buydu. Şimdi bu insanların paralarını ödemek suçsa hırsızlıksa bunları söyleyenleri Allah’a havale ediyorum.” dedi.

FERDİ ZEYREK’İN VAATLERİNİ TAKİP EDECEK

Bugünden sonra kendi ve Manisa halkı adına yeni başkan Ferdi Zeyrek’in vaatlerini takip edeceğini belirten Ergün,  “Bugünden itibaren 2 ton su 1 lira, diğer kademelerde yüzde 30 indirim yapılacağı sözünü söyleyenlerin hemen başlatmalarını bekliyorum. Hemen. Verilen sözü yerine getirin. Bu vatandaşa bunu taahhüt ettiniz. Mazbata alındıktan 5 gün sonra meclis toplantısını yapmak zorunda… İlk mecliste bu kararın alınmasını vatandaşlarım adına istiyorum.  266 bin kartlı sayaçların ücretsiz değiştirilmesini hemen değiştirilmesini başlatmanızı istiyorum. Tanesi 800 liradan yapın hesabını. Bütün vatandaşların kartlı sayaçlarının değiştirilmesini bir an önce hayata geçirilmesini takip edeceğiz. Bekliyorum. 8 havuzunun önünden 15 dakikada izmir havaalanına gidilecek raylı sistemi bekliyoruz.  Bir taahhüttünüz daha var. Bütün Manisa Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının aylıklarının 35 bin lira olmasını 1 ay içerisinde hayata geçirmesinin sözünü verdiniz. Bir an önce bunu da hayata geçirmenizi bekliyorum. Bunların takipçisi olacağız.  Yeni bir başkan, halkın iradesiyle gerçekleşmiştir. Adaletli yönetmesi noktasında tek söylediğim Manisa büyükşehir Belediyesi’ni ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nü yönetmesini halkım adına kendisinden istedim. Adalet, eşitlik ve hak geçirmeden, ben 15 yıllık süre içerisinde 6 bin 250’ye ulaşan personeliyle bu hizmetler yapıldı. Başka hiçbir siyasi partinin CHP’Liymiş, AK Partiliymiş bakmadan işini yapan insanla uğraşmadım. İnsanlarla oymayın benim ricam bu.” ifadelerini kullandı.

Manisa büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşen sendikal hareketler ile ilgili bir soruya cevap veren Ergün, ”Pazartesi günü ne olduysa büyükşehirin koridorlarında bazı insanlar sendikacıyız şeklinde gezmeye başlamışlar. Personellere evrakları koyarak hemen geçeceksiniz öbür taraftan istifa edeceksiniz bu sendikaya geçeceksiniz baskıları başlamış. Bilgilerim sadece bu kadar. Büyükşehir ve MASKİ’de bu çalışmalar başlamış. 1 Nisan’da bu çalışmalara başlanması bize tuhaf geldi.” dedi.

CHP’li Ferdi Zeyrek’in Manisa Futbol Kulübü’nün tesislerini Cuma gününe kadar boşaltmasını istemesiyle ilgili bir soruya da cevap veren Cengiz Ergün, “19 senesini Manisaspor’a gönül verdim. Manisaspor’u tarihinde 3’üncü liglerden alıp süper lige çıkarmış, bütün yönetimde bulunan arkadaşlarımızın, Vestel Şirketler Grubunun destekleriyle adını Vestel Manisaspor olarak hayata geçirdiğimiz o güzel günleri Manisa’ya yaşattık. Ancak benim ayrılmamdan sonraki süreçte maalesef farklı gelişmeler oldu. Ve Manisaspor kulübü o günün koşullarında çok büyük bir borç batağına sokuldu. 2009’da belediye başkanı olarak seçildikten sonra siyasi kavgalardan ötürü Manisaspor zarar görmeye başladı.  Destek olmak istedik, almak istedik. Genel kurullarda Manisaspor’a sahip çıkmak istedik ancak bu hep engellendi. Küçük Sanayi’nin içerisindeki esnaf kefaletin büyük salonunda nasıl genel kurulun yapıldığını, kimlerin oy kullanmak üzere oraya geldiğini gençlerimiz, yeni taraftarlarımız bilmez ama orta yaş ve üzerindekiler çok iyi bilir. Ona rağmen mevcut başkan futbolculara ödeme yapmıyorken, Taner hocamız bizzat bana futbolcularla gelerek rica ettiler. O dönem benim verdiğim desteklerle prim katkılarıyla o sene Manisa yine şampiyon oldu. Ancak bu süreç devam etti ve bugün Manisaspor’un geldiği nokta maalesef amatör takım. Biz ne yapalım dedik. Daha önce Manisa FK’nın adı Manisa Belediyespor’du. Amatörden aldık 1. Lige 15 yıllık süre içerisinde bütün Manisa’ya başarıları ve Manisa’yı temsil edecek bir kulüp haline getirdik ve şirketleştirdik.  Ancak burada da farklı algılar yaratıldı. Şimdi bu kulüp benim kulübüm değil. Manisa’nın kulübü… Manisalıların sahiplenmesi lazım. Yine sahada kirli ifadeler ve karalama kampanyaları ve Manisa FK’ya bir hain takımmış gibi sanki Manisa’yı temsil etmiyormuş gibi bir ifade ile kapatma kararı noktasına gidildiğini görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

MANİSA FK’NIN TAHLİYESİ

Manisa Futbol Kulübü’nün Eylül 2026’ya kadar anlaşması bulunduğunu söyleyen Ergün, “Ben 15 senedir Manisaspor bu duruma düşmüş olmasına rağmen Tarık Almış spor tesislerini içerisinde Büyükşehirin malı olan hiçbir şeye 15 sene dokunmadım. Yine 15 senedir Manisaspor orada, evlatlar çocuklar hizmet alsın diye dokunmadık. 2-3 sene önce başlayan kulübün bu duruma düşmesinden kaynaklı mevcut orada barınan çocukların personelin saha bakımlarından tutun yemeklerine kadar büyükşehir olarak biz gönderdik. Bunları bilmiyor kimse. Oradaki çocuklara da sahip çıktık. Yeter ki aciz durumda kalmasınlar diye. Bu desteklere rağmen şimdi gelinen noktada üzülerek görüyorum ki Manisa Futbol Kulübü Manisa’nın takımı değil Cuma gününe kadar tahliye edilmesi talep edilmiş. Manisa’ya yaşayan 8-9 bin ailenin çocukları bu tesislerden  hizmet alıyor. Manisa Futbol Kulübü şu anda bir şirkettir. Manisaspor’un düştüğü durumlara düşmesin diye aldığımız bir tedbirdir. Buraya kadar yine şampiyonlukları yaşatarak bu lige taşıdık.  Manisa FK’nın 2026 yılının eylül ayına kadar bu tesisleri kullanma noktasında anlaşması var. Maalesef dün orada çalışan personelleri de geri çektiler. Sonuçta şirket kendi imkanlarıyla futbol kulübü bünyesinde yer alan sigortalı personeliyle orada hizmetine devam edecektir. Çıkarılmak isteniyorsa öncelikle resmi tebligatlarını yaparlar. Sonrasında hukuksal noktada gerekeni yapacaktır.” şeklinde konuştu

“MANİSA FK’YI 1 LİRA TALEP ETMEDEN KURUMLARA DEVREDELİM”

Manisa Futbol Kulübü’nün Manisa’ya mal edilmesini istiyorlarsa Mevlüt Başkan’ın da fikri, ben de buna katılıyorum. Manisa’da Büyükşehir Belediyesi, Manisa OSB, Ticaret Odası, Esnaf Odası, Ticaret Borsası ne kadar kurum varsa herkese eşit oranda hisselerini vermek suretiyle şirketi 1 lira talep etmeden mevcut yapısıyla devretmeye hazır. Ama gönül isterler amatör ligden Manisaspor’u da çıkarsınlar. Göreyim. 15 senenin emeği vardır. 16 tane milli oyuncumuz var bizim. O çocukları yok mu edeceksiniz? Onları harcatmayız biz. Ne gerekiyorsa üzerimize düşeni yaparız. Durum budur mahkemeye gidilirse 1,5 2 senedir de mahkeme sürer. Dolayısıyla bir tahliye söz konusu değildir.

Manisa'da uzun yıllardır hizmet veren siyasetçi Cengiz Ergün, seçimlerde alınan sonuçlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ergün, seçilmeme sebebini birçok etkene bağladı ve vatandaşların tercihinin olduğunu vurguladı. Öncelikle, hayat pahalılığı ve emeklilik gibi vatandaşların günlük hayatını doğrudan etkileyen faktörlerin seçim sonuçlarını etkilediğini belirtti. Ayrıca, geçmişte iktidara verilen desteğin karşılığında yapılan uyarıların sandık sonuçlarına yansıdığını ifade etti.

Ergün, yaşanan pandemi ve deprem gibi olağanüstü süreçlerin de seçim atmosferini etkilediğini dile getirdi. Bu süreçlerde farklı algıların oluşturulduğunu ve bu algıların sonuçları etkilediğini belirtti.

Ancak, çıkan sonucun kendileri için sürpriz olduğunu ifade eden Ergün, özellikle bazı ilçelerdeki oy değişikliklerine dikkat çekti. Örneğin, Kula'da yüzde 65'e yakın oy aldıkları yerin CHP'ye geçmesi gibi durumları anlattı.

Ergün konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi:

“Ama şunu rahatlıkla ifade edebilirim çıkan sonucu 2 gün önce kendilerine söylense kendileri de inanmazdı. 4 ilçe belediyesini 6 yaparsak çok iyi olur diyenler bugün 14 ilçe belediyesi aldılar. Yüzde 65 Cengiz Ergün’e oy veren Kula, Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçiyorsa, Gördes yüzde 70’e yakın oy aldığımız bir yer CHP’ye geçiyorsa bunun üstüne söylenecek artık laf bulamıyorum. Vatandaşlarımız için doğru olan doğrudur. Çok şükür Allah’a alnımız açık, veremeyeceğimiz hesap yok.” HABER MERKEZİ

 

Etiketler : Cengiz Ergün  

    Yorum Yazın :Misafir

    Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

    Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
    Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
    www.ManisaObjektifHaber.com
    info@ManisaObjektifHaber.com
    Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

    Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

    Kurumsal

    Künye İletişim Reklam

    Yayın İlkeleri

    Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir