ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

Saruhanlı Belediyesinden Yerli Tohum Atağı

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde yerli tohum üretimini artırmak amacıyla Belediye tarafından bir araziye ekilen sebze ve meyveler ürün verdi. Ürünlerin hasadını Belediye Başkanı Zeki Bilgin yaptı.

Eklenme:18.08.2022 / 14:25          Güncelleme:18.08.2022 / 14:25
Linkedin Google

 

Saruhanlı Belediyesi tarafından Bornova Belediyesinden temin edilerek geçtiğimiz aylarda ekimi ve dikimi yapılan domates, biber, patlıcan, salatalık, karpuz, ve bamya gibi ürünler büyüyüp mahsul verdi. 

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin de ürünlerin ekili olduğu araziyi ziyaret ederek, sebze ve meyvelerden bir sepet topladı. 

Başkan Bilgin, burada yaptığı açıklamada yerli tohum üretimini artırmak ve bu tohumları vatandaşa dağıtmak amacıyla bir çalışma başlattıklarını, bu çalışmanın da ilk meyvelerini verdiğini ifade ederek şunları kaydetti; 

"İzmir Bornova Belediyesinden geçen yıl temin ettiğimiz ata tohumlarını Belediyemizin arazisine ektik. Ürünlerimiz çok güzel verim verdi. Bizlerde bugün buraya gelip domates, biber, patlıcan, salatalık, karpuz, ve bamya gibi ürünlerin yetiştiği mahsullerimizin hasadını yaptık.Bu proje kapsamında Saruhanlımıza ata tohumunu, yerli tohumu yeniden kazandırmak istiyoruz. Yerli tohumu çoğaltıp ilçemizdeki çiftçi ve üreticilerimize dağıtacağız. Böylelikle eskiden olduğu gibi halkımızın daha sağlıklı ve daha lezzetli sebze ve meyveler tüketmesini sağlayacağız. Bu konuda Kırsal Hizmetler ve Sağlık İşleri Müdürlüğümüz çalışmayı yürütüyor. İlçemiz ve halkımız için hayırlı olsun. 

Etiketler : Zeki Bilgin   ata tohumu  

    Yorum Yazın :Misafir

    Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

    Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
    Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
    www.ManisaObjektifHaber.com
    info@ManisaObjektifHaber.com
    Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

    Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

    Kurumsal

    Künye İletişim Reklam

    Yayın İlkeleri

    Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir