ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

ÖLÜMÜ DÜŞÜNÜYORUM ATEŞ EVLERDE!

ÖLÜMÜ DÜŞÜNÜYORUM ATEŞ EVLERDE!
Dünyanın en önemlisidir doğmak. Hatta belki de en önemlisidir. Doğmak bir umuttur hayata, bir harekettir. Var olmaktır. Nice heyecanlar barındırmak, nice hayali, nice düşü kımıldatmaktır.
En başta ‘yaşamaya kalkışmak’ gibi algılansa da, bir süre sonra bir anlama dönüşür hayat hepimiz için. Başkalaşır. Kimimizin penceresinden, bir çocuğun büyümesine tanıklık etmek gibi görünürken, kimimizin penceresinden yalnızca nefes almak olarak görülebilir hayat.  Kimimiz için bir koyunu kurda kaptırmamak olabilir. Ama hayattır herkes için hayat, şu veya bu biçimde. Önemlidir, değerlidir.
Bir hayaldir mesela biraz da hepimiz için. Verdiğimiz kavgadan fırsat bulduğumuzda hayallerimiz vardır. Belki uzun süre kaldığımız. Belki bir bakıp kaçtığımız. Ama vardır. Hem bizim hem de sevdiklerimiz için. Kimimiz için para biriktirmekken, çocuğumuzun geleceğine kimimiz için üniversiteyi bitirmektir gelecek için. Kimimiz için bir iş kazanmak, kimimiz için hep bizimle olacak bir dost kazanmaktır. Ama hayal hayaldir sonuçta. Önemlidir, değerlidir. Kimimiz erkenden buluruz kendimizi. Çözeriz şifresini hayatın. Kimimiz için bazı yaşanmışlıklar gerekir.
Ama eninde sonunda buluruz hayatın anlamını. Yakalarız onu bir yerinden. Kimimiz ucu ucuna saç telinden, Kimimiz alır dizimize oturturuz konuşur gibi bir çocuğa, kimimiz aynı yatağa yatar ama döneriz sırtımızı, küs gibi sevdalıya. Ama severiz hayatı. İsyanlı zamanlarımız olsa da, anlarız yaşamayı. Alışırız.
Bunları düşünüyorum uzun zamandır, hayatı düşünüyorum. Doğumu düşünüyorum. Ölümü şehitleri düşünüyorum. 
İnsanlığı utandıran görüntüleri hayatı düşünüyorum. Yüzlerce ölümü düşünüyorum. Çocukları şehadet şerbeti içen şehit babasını, anasını düşünüyorum. hayatı düşünüyorum. Evlerde cayır cayır yanan ateşleri görürken ölümü düşünüyorum.
Çocukları Kucakta, anne karnında, üçünde, beşinde, yedisinde. Çocukları düşünüyorum, çocukları Ya! Öpmek istiyorum onları kalplerinin enn acıyan atışlarından. Bütün hücrelerine tek tek sarılmak istiyorum. Ağlamasın çocuklar, O aileleri düşünüyorum, ölümü düşünüyorum.
Aylardır süren operasyonlar ile daha da acımasız bir hale gelindi. Bugüne kadarki saldırılarda çok sayıda kadın ve çocuk hayatını kaybetti. Askerimiz, polisimiz şehit düştü.
Fotoğraf karelerine yansıyan 'vahşet' söze gerek bırakmıyor... hayatı düşünüyorum.
Ölümü düşünüyorum, ateş evlerde.
Kimsenin “dur” diyemediği bebek, çocuk, hastane, sivil yerleşim demeden hedeflerin bombaladığı ve dünya barışını korumak için kurulmuş olan BM ve Güvenlik Konseyi’nin ise saldırılar karşısında üç maymunları oynadığını düşünüyorum. Esefle kınıyorum.
Doğumu düşünüyorum, bayram evlerde. Ölümü düşünüyorum, ateş evlerde. Hayatı düşünüyorum, nefes herkesler de. Ölümü düşünüyorum, küfür ömürlerde. Hayalleri, düşleri, sevmeleri düşünüyorum, ışık gözlerde. Ölümü düşünüyorum, hareketsiz bakış gözlerde.
Bir daha ölümler olmasın diyemem, biliyorum Ama bir daha böyle ölümler olmasın diyebilirim.
Renk, din, dil, coğrafya farketmez!. Çocuklar kurşunlarla susturuluyorsa susmak, tarafsız kalmak alçaklıktır savaş ganimeti! Bu canlara fiyat biçilir mi?
CANIM YANIYOR YÜREĞİM PARCALANIYOR YARAB ELİM KOLUM BAĞLI YA KAHHAR YA KAHHAR YA KAHHAR YA CEBBAR YA CELİL YA HAY SANA HAVALE EDİYORUM YARAB SEN HERŞEYİ BENDEN İYİ BİLENSİN
Bir yudumluk DUA var boğazımda düğümlenen. Ve binlerce sevinç var, şükür var, hamd var o düğümü çözene…..

H.Aslı PARLAK

Linkedin Google

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.

Yazarın Diğer Yazıları

12.05.2019 - BUGÜN ANNELER GÜNÜ; BABAMIN'da ÖLDÜĞÜ GÜN BEN SİZE GELDİM.... 12.05.2019 - ÖZLEDİM BE BABA ACIN DİNMİYOR HİÇ 31.12.2018 - 2019’un, 2018’e hiç benzememesini istiyoruz. Bize güzelliklerle gel 2019 01.08.2018 - HAYAT PLANLARLA YAŞARKEN OLAGELEN ŞEYLERDİR 07.06.2017 - "HAZİRANDA" BİR BAHAR GÜNÜ... 23.05.2017 - YAŞAMIYORUZ BİZ KORKUYORUZ... 12.05.2017 - Babasızlığın acısı Vefat eden babaya mektup 27.04.2017 - ÖLÜMÜ DÜŞÜNÜYORUM ATEŞ EVLERDE! 02.04.2017 - MEVSİMLER GİBİ KARIŞIYOR BAZEN HER ŞEY BİRBİRİNE 01.07.2016 - Bayram Adına! 20.06.2016 - BABAM'A MEKTUP! 17.06.2016 - Sosyal medyada kıyamet kopmuş 20.05.2016 - HAPŞUUU ÇOK YAŞA..... 08.05.2016 - ANNEM YOĞUN BAKIMDA VEFAT ETTİ! 22.04.2016 - VAH VAH TÜRKİYEM 05.03.2016 - Erkeğin Adı Yok - 2 04.03.2016 - Erkeğin Adı Yok 28.02.2016 - DİKKAT!!! TORBACILAR İNTERNETTE CİRİT ATIYOR SANAL ALEMDEKİ TEHLİKENİN YENİ ADI BONZAİ 19.02.2016 - Programlarda ve dizilerde doğru düzgün bir format olmadığı için bayır aşağı yuvarlanıp gidiyor 06.02.2016 - Vijdansız Senin Allah'ın yok mu? 31.01.2016 - ARTIK “BURADA” DEĞİLLER 30.12.2015 - KENT KONSEYİ NEDİR!
Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
www.ManisaObjektifHaber.com
info@ManisaObjektifHaber.com
Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

Kurumsal

Künye İletişim Reklam

Yayın İlkeleri

Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir