ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

Bayram Adına!

Bayram Adına!

Nerede o eski bayramlar sözü artık dillerde bir gülümsemeye dönüştü. Evet, gerçekten yok artık o eski bayramlar.İnsan çocukluğunda yaşadığı bayram hazzını düşününce bugününden zevk almaz oldu. Hep bir hasret ve iç çekmelerle anar oldu yaşadığı günleri. Neden böyle oldu ki? Yaşanan ekonomik şartlardan mı, yoksa çocukluğa duyulan özlem mi?veya bir türlü alamadığı ruhsal doyum mu? Doyumsuzluk mu? Belki de insanlığın süratle bir egoizme doğru gitmesimi?. Eskiden geniş ailelerde yaşarken artık daha bireysel bir yaşam sürmemizden de olabilir. Bunlar gibi binlerce soru çıkarılabilir aslında. Belki de hepsi

Herkes aynı şeyi söyleyip duruyor hani o eski bayramlar diye, ama kendisine dönüp bir baksa kendi ne yapıyor o eski günleri yaşatmak için o ayrı konu. sanırım bayramı en kötü yaşayan bizleriz, Yıllardır rutin şekilde yaşamaya çalıştığımız Bayramlarımız artık ellerimizden kayıp gidiyor. Bayram heyecanlarımız kalmamış. Hayat meşgalesine vurmuşuz kendimizi. Her bayramda evde yatmayı veya uzaklara tatile gitmeyi tercih ediyoruz. En yakınımızda ki bir dostun kapısını bile çalmaktan aciz hale geldik. Bayram dost ziyareti demekti bir zamanlar, Büyüklerin gönlünü almak, küçükleri sevindirmek demekti, şimdi ise herşey farklılaştı. Eski Bayramları ararken aslında kendimizi arasak çok daha iyi olur düşüncesindeyim. Bayram adına güzel cümleler kurmak isterdim ama günümüzde yaşanan terör ve yaşanan acılar olduğu için İnsanlığı utandıran görüntüleri hayatı düşünüyorum. Yüzlerce ölümü düşünüyorum. Çocukları şehadet şerbeti içen şehit babasını, anasını düşünüyorum. hayatı düşünüyorum. Evlerde cayır cayır yanan ateşleri görürken ölümü düşünüyorum.Aylardır süren operasyonlar ile daha da acımasız bir hale gelindi. Bugüne kadarki saldırılarda çok sayıda kadın ve çocuk hayatını kaybetti. Askerimiz, polisimiz şehit düştü. Bu canlara fiyat biçilir mi? Canım yanıyor, yüreğim parçalanıyor. Ya Kahhar Ya Kahhar Ya Kahhar Ya Cabbar Ya Celil Ya Hay sana havale ediyorum Ya Rab sen herşeyi benden iyi bilensin. Bir yudumluk DUA var boğazımda düğümlenen. Ve binlerce sevinç var, şükür var, hamd var o düğümü çözene…. Bayramı Bayram gibi yaşamak zor oluyor. Eski günlerimizde olduğu gibi (çocukluğumuzda) yaşadığımız ve özlemle beklediğimiz o güzel bayramları! en azından çocuklarımıza yaşatabilmek adına Bayramımızı elimizden geldiği kadar bayram gibi yaşamaya özen gösterelim.

Yok artık o eski bayramlar!

Ama büyükler, anneler babalar büyükanne, büyükbabalar, yaşlı akrabalar hala o eski bayramları yaşıyorlar ve bekliyorlar, bunu da göz ardı etmemek lazım. Bir gün onların yerine bizim geçeceğimiz de malum. Bu vesile ile Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.

 

H.Aslı PARLAK

Linkedin Google

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.

Yazarın Diğer Yazıları

12.05.2019 - BUGÜN ANNELER GÜNÜ; BABAMIN'da ÖLDÜĞÜ GÜN BEN SİZE GELDİM.... 12.05.2019 - ÖZLEDİM BE BABA ACIN DİNMİYOR HİÇ 31.12.2018 - 2019’un, 2018’e hiç benzememesini istiyoruz. Bize güzelliklerle gel 2019 01.08.2018 - HAYAT PLANLARLA YAŞARKEN OLAGELEN ŞEYLERDİR 07.06.2017 - "HAZİRANDA" BİR BAHAR GÜNÜ... 23.05.2017 - YAŞAMIYORUZ BİZ KORKUYORUZ... 12.05.2017 - Babasızlığın acısı Vefat eden babaya mektup 27.04.2017 - ÖLÜMÜ DÜŞÜNÜYORUM ATEŞ EVLERDE! 02.04.2017 - MEVSİMLER GİBİ KARIŞIYOR BAZEN HER ŞEY BİRBİRİNE 01.07.2016 - Bayram Adına! 20.06.2016 - BABAM'A MEKTUP! 17.06.2016 - Sosyal medyada kıyamet kopmuş 20.05.2016 - HAPŞUUU ÇOK YAŞA..... 08.05.2016 - ANNEM YOĞUN BAKIMDA VEFAT ETTİ! 22.04.2016 - VAH VAH TÜRKİYEM 05.03.2016 - Erkeğin Adı Yok - 2 04.03.2016 - Erkeğin Adı Yok 28.02.2016 - DİKKAT!!! TORBACILAR İNTERNETTE CİRİT ATIYOR SANAL ALEMDEKİ TEHLİKENİN YENİ ADI BONZAİ 19.02.2016 - Programlarda ve dizilerde doğru düzgün bir format olmadığı için bayır aşağı yuvarlanıp gidiyor 06.02.2016 - Vijdansız Senin Allah'ın yok mu? 31.01.2016 - ARTIK “BURADA” DEĞİLLER 30.12.2015 - KENT KONSEYİ NEDİR!
Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
www.ManisaObjektifHaber.com
info@ManisaObjektifHaber.com
Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

Kurumsal

Künye İletişim Reklam

Yayın İlkeleri

Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir