ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

HERKES SİYASETE GİRMELİ VE SİYASETÇİYİ SORGULAMALI

Türk halkı olarak, okumayı sevmeyen bir yapımız var. Teslimiyet ve hazır bilgiye ulaşmak bizim için daha kolay bir yöntem.  Ama gelin görün ki, halk olarak bir tıp doktoru kadar doktor, bir öğretmen kadar öğretmen, bir din adamı kadar da din bilgisi sahibiyiz. Evet belli başlı konularda uzman değiliz ama, her konuda da yorum yapabilecek ve tartışacak kadar bilgiliyiz.

Tabi her meslekten ve her görüşten bu kadar bilgimiz olduğuna göre, siyasetten ve yönetimlerden bilgimizin olmamasına imkan yok. Siyaset ülkemizin başlı başına uzmanlaştığı ve hatta doktora yaptığı mesleklerin başında gelmektedir. Kahvehanede, iş yerinde, pazarda, yolda, tatilde, üç beş kişinin bir araya geldiği her yerde mutlaka ama mutlaka yeni seçimler yapılır, hükümetler kurulur, hükümetler yıkılır. Yani siyaset mutlaka yapılır. 

HERKES SİYASETE GİRMELİ

Siyasi görüşün ne olursa olsun, hangi partiyi destekliyorsan destekle, nerde ve hangi partide olursan ol. Ama mutlaka bir siyasi oluşumun içinde ol. Bugün ortadoğu ülkeleri, bu zor günleri yaşıyorsa, halkın siyasetin içinde olmamasından kaynaklanıyor. Ülkenin idaresi her ne kadar siyasi partilerde de olsa, halk bu denetimi elden kaçırdığı an, ülkenin sonu gelmiş demektir. Siyaset denilince hemen aklımıza bildiğimiz parti siyasetçileri gelmesin. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkes bir siyasetçidir. Toplumda yaşayan her birey, ülkesinin geleceği için, daha yaşanılabilir bir ülke için, toplumun huzuru için, sağlığı için, hukukun üstünlüğü için, adalet için, mutluluk için, ailesi için, mahallesi için yani yaşadığımız nefes aldığımız her yer bizim için bir siyaset alanı olmalıdır. Her birey zeki ve çalışkan olmalı etrafındaki dönen olayları anlamalı, dış ülkelerin ve emperyal güçlerin ülkemizde döndürdüğü dolapları sezmelidir. Düşmanını ve dostunu çok iyi tanımalı, yani dünya siyasetini çok iyi bilmelidir.

İslamiyetin ilk doğduğu yıllara baktığımız zaman, en büyük siyaset insanının Hz. Muhammed (SAV) olduğunu görüyoruz. "Peygamber siyasete bulaşır mı"? sorusu geliyor hemen akıllara ama durum böyle değil. Hak, hukuk, adalet yaşamın içinde olan herkes siyasete bir şekilde girmiş demektir. Yıllarca bize siyaseti bir yalan makinası kurumu gibi, insanları aldatan, kandıran, bir mekanizma gibi gösterdiler. Oysa peygamber efendimiz de gelmeden önce arap yarımadasında seküler bir anlayış vardı. Cahiliyet en üst seviyeye çıkmış, kız çocukları diri diri gömülmüş, köleler insandan bile sayılmamıştı. Ta ki Hz. Muhammed peygamberliğini ilan edinceye kadar. Ve o gelince şehrin siyasi ve ekonomik yapısını hızla değiştirmiş ve kendisinin de ne kadar dahi bir siyasetçi olduğunu göstermiştir. 

Hz. Muhammed, devlete bağlı insanların ülke kaynaklarından üst düzeyde yararlanması için ticaret, ulaşım, zanaatkarlık, tarım, hayvancılık sektörlerinde yenilikler getirerek üretimi arttırmıştır. Üretimde sağlanan gelirlerin adaletli paylaşılması için ilkeler koymuş, her türlü hile ve yalancılığı ortadan kaldıracak tedbirleri almıştır. Herkesin çalışmasına ve alın terine önem veren Hz. Muhammed tembelliğe, tefeciliğe, haksız kazanca müsaade etmemiştir.

PRAGMATİK SİYASİLERİ GÖZÜMÜZDE FAZLA BÜYÜTÜYORUZ

Düne kadar beraber yediğimiz içtiğimiz insanlar, bir anda siyasete atılıyor ve yüksek mevkilere geliyor. Her ortamda çay çorba  içtiğimiz kişiler, bir anda bırakın kendilerine sekreterlerine bile ulaşılmaz hale geliyorlar. Bir hava bir eda bir kapris öyle bir ego sarıyor ki etraflarını sanki küçük dağları o yaratmış. Bir kere bu siyasilerin bizim oylarımızla bizim içimizden çıkan birileri olduğunu unutmayalım. Onlar da insan, onlar da senin benim gibiler, yiyiyorlar içiyorlar yani senden benden farkları yok. Ama kendilerine öyle bir zırh geçiriyorlar ki, işte o zırh siyasi dokunulmazlık ve siyasi ayrıcalık zırhı. Bu sayede egonun zirvesinde dokunulmaz ama bir o kadar da yalnız hayat yaşıyorlar. En önemlisi halkın içine çıkmaya korkuyorlar. Yuhalanmaktan, tepki görmekten, kendilerine kızılmasından korkuyorlar. Halkın söylemlerine kulak tıkıyorlar, küçük görüyorlar, hepsinde bir siz ne bilirsiniz havası hakim. Ama sonu ne oluyor biliyormusunuz? Hüsran!! O şaşalı dönem bir gün bitiyor. Etrafınızdaki o şakşakçılar ve yalakalar kayboluyor, yolda tek başınıza yürürken ne kadar yalnız ve terkedilmiş birisi olduğunuzu anlıyorsunuz. Lakin iş işten geçmiş oluyor.

İnsanoğlu, dostunu da düşmanını da kendi oluşturan bir varlık. Siyasi tercih de öyle. Bugün bizim yoğun çaba harcayarak ulaşamadığımız siyasi kişiler de, senin benim oylarımızla seçtiğimiz kişiler olduğunu hiçbir zaman unutma. Biz ne kadar bilinçli olursak, seçtiğimiz kişilerde o kadar bize saygı duymak zorunda kalacaktır. Ve siyasi tercihlerimizi bizler belirlemedikçe, bizleri devamlı yukardan belirlenen kişilerin bizi temsil ettiğini unutmamalıyız. Güçlü ve uyanık olmak zorundayız ki bizi yönetenleri ve temsil edenleri kendi irademiz ile seçmiş olalım.

Saygılar

 
Linkedin Google

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.

Yazarın Diğer Yazıları

16.03.2020 - DÜNYA'DA YAŞAM CORONA VİRÜSÜNDEN SONRA FARKLI OLACAK 20.02.2020 - BU HAYATTA PARAN KADAR MUTLUSUN 16.01.2020 - HERKES SİYASETE GİRMELİ VE SİYASETÇİYİ SORGULAMALI
Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
www.ManisaObjektifHaber.com
info@ManisaObjektifHaber.com
Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

Kurumsal

Künye İletişim Reklam

Yayın İlkeleri

Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir