ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

DÜNYA'DA YAŞAM CORONA VİRÜSÜNDEN SONRA FARKLI OLACAK

1- Kağıt ve metal paralardan vazgeçilip elektronik paraya geçilecek.

2- Dijital robotlar hayatımızda daha fazla yer alacak.

3- Okullardaki eğitimin bitirilmesi ve yerine online dışarıdan eğitim süreci başlayacak( bizde bu haftadan itibaren başlıyor)

4- Virüs savaşını ne Çin ne Amerika başlattı. Hatta önümüzdeki günlerde virüsün beyaz sarayda bile görüleceği söyleniyor.

5- Amerikalı şirketlerde görülmesi normal karşılansa da facebook gibi amazon gibi şirketlere sıçraması büyük olaylara sebep olacak.

6- Dünya sağlık örgütü hastalığın önceden tespiti için tün insanlara biyometrik çip takmayı önermeye başlayacak.

7- En önemlisi insanlar evlere kapatılacak ve hayat internet ve dijital olarak yaşam sürdürmesi hedeflenecek.

8- Bunun  bir ekonomik savaş değil, dijital bir savaş olduğunu unutmayalım.

Yukarıda yazdıklarım bir film senaryosu gibi gelebilir. Ama 21. yüzyıl savaşları bu şekilde gerçekleşmesi çok normal. Günümüzde savaşların en önemli argümanı silahlardı. Ama artık öyle değil. Bugün bir ülkenin ürettiği en teknolojik silahı bir başka ülke parasını bastıtıp satın alabiliyor. Hal böyle olunca aynı silahtan hemen hemen her ülkede mevcut oluyor. O zaman aynı silaha her ülke sahip olacaksa, silah üstnlüğünüzü nasıl sağlayacaksınız? Tam da bu noktada siber saldırılar ve salgın virüsler devereye giriyor. Düşünün ekonomisini ve silah gücünü yenemediğiniz ülkeye, sokmuş olduğunuz bir virüs o ülkenin, hem sağlığını hem ekonomisini çökertiyor. Nasıl süper bir buluş değil mi? Bir de virüsü bulup ve de aşısını da bulan ülkenin ekonomik olarak gücünü düşünün.

Sadece film senaryolarında görmeye alışık olduğumuz enterasan olaylar yaşamaya başladık. Dünya'yı kim yönetiyor? az çok biliyoruz ama, emperyalist güçlerin bu kadar da ileriye gidebileceklerini hayal bile etmiyorduk.

Dünya'da yaşanan bu virüs paniğini eminim bundan sonra elinde böyle güçleri olan ülkelerde deneyecektir. Adı corona olmaz da başka bir şey olur. Ama bidiğim bir şey varsa bunu ekonomik yaptırım olarak veya tehtid olarak kullanmak isteyen ülkeler mutlaka çıkacaktır. Geişmiş ülkeler için siahlarla savaşmak artık demode oluyor. Dünya siber saldırılara ve insansız dijital savaşlara doğru yol alıyor. Her zaman olduğu gibi buna ayak uyduramayan ülkeler hem iyi birer pazar hem de iyi bir denek oluyor.

Bizim gibi ülkeler, Meclisteki kavgaları, siyasetteki yozlaşmaları, tarikatları, kolonya fiyatlarını, makarna zamlarını, market fırsatçılarını konuşa dursun. Adamlar hiç evden dışarı çıkmadan dijital yaşamanın yollarını araştırıyor. Bizleri nasıl dar bir dünyada yaşatabilirizin hayallerini kuruyorlar. Amaçları bir taşla iki değil onlarca kuş vurmak. Bizi evlerimize mahkum edip hem sağlığımızı bozacaklar hem de internet aracılığı ile onların sitelerinden alış veriş yapmamızı sağlayacaklar. Hayal aleminde yaşayan duyarsız, hislerini kaybetmiş, manevi duygularını yitirmiş hasta bir toplum yaratmak istedikleri tey şey. Hatırlarsınız BİTCOİN diye bir dijital para piyasaya sürüldü. O zaman ne dedik böyle bir şey olur mu dedik? ama oldu. Şu an kullandığımız alış veriş yaptığımız her şey dijital ortamda gerçekleştiriliyor. Artık kullanılan kartlar bile hiç makina görmeden temassız ortamda kullanılıyor.

HEPİMİZİN KÖR OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORLAR

Evet Dünya güçleri hepimizi kör eden çalışmalara hızla devam ediyor. Virüsler üreterek hastalıkları tetikleyecekler. Dış dünya ile bağlantılarımızı kesip, olayları görmemizi engelleyecekler. Çocuklarımızın okul hayatlarını karartıp, dünya görüşlerini ve çevrelerindeki güzel şeyleri görmelerini engelleyecekler. Manevi hislerimizin yaşanmasına engel olmaya çalışacaklar. İbadet ve inançlarımızı yaşamamıza fırsat vermemek için elllerinden geleni yapıyorlar. Kim derdi ki, mukaddes şehir Mekkedeki Kabe ibadete kapatılacak. Ve hiçbir müslüman aleminden ses çıkmayacak. Ama insanlara dayatılan virüs ve ölüm korskusu, anlaşılan ibadetinde önüne geçmiş durumda.

Eğer bu virüs, bir ülkenin yada herhangi bir gücün icat ettiği bir saldırı aracı ise, işin seyri çok değişecek. Dünya bir virüsle bu kadar panik ve tedirgin olacaksa vay halimize. Evet ölenlerin sayısı çok fazla değil ve genelde yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olanlar ölüyor. Oysa diğer hastalıklardan binlerce insanımız ölüyor. Ama nedense hiçbiri bu virüs kadar korkutucu olmuyor. Belkide virüsün bu denli korkutucu olmasını göstermek de senaryonun bir parçasıdır ne dersiniz? 

Yazımın başındaki 8 maddelik alıntı araştırmacı yazar Abdullah Çftçi'ye aittir.

Saygılar.

 

 

Linkedin Google

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.

Yazarın Diğer Yazıları

16.03.2020 - DÜNYA'DA YAŞAM CORONA VİRÜSÜNDEN SONRA FARKLI OLACAK 20.02.2020 - BU HAYATTA PARAN KADAR MUTLUSUN 16.01.2020 - HERKES SİYASETE GİRMELİ VE SİYASETÇİYİ SORGULAMALI
Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
www.ManisaObjektifHaber.com
info@ManisaObjektifHaber.com
Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

Kurumsal

Künye İletişim Reklam

Yayın İlkeleri

Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir