ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

ULUSLARARASI YUNUS EMRE GÜNLERİNDE ŞİİR VE ŞUUR BULUŞACAK

ULUSLARARASI YUNUS EMRE GÜNLERİNDE ŞİİR VE ŞUUR BULUŞACAK

Yunusemre Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl başlattığı ve bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Yunus Emre Günleri 10-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yunus Emre sevgisinin, hoşgörüsünün, hayata bakış açısının, öğretisi ve felsefesinin anlatılacağı etkinlik programları kapsamında ilk dikkatimi çeken 15 Ekim akşamı düzenlenecek olan Şehitleri Anma Gece’si oldu. Böyle bir gecenin düzenlenmesi bir şehit kardeşi olarak şahsımı olduğu gibi aynı zamanda canını güzel ülkemizin bekası için ortaya koyan Gaziler ile tüm Şehit Yakınlarının da dikkatini çektiğini düşünüyorum. Kalbi vatan, devlet, millet, bayrak ve de Yunus Emre aşkıyla dolu olan milletimizi geceye davet ediyor özellikle Şehit Yakınlarının Belediye yetkililerince böylesine maneviyatı zengin programa davet edildiğine inanıyorum…

Yunusemre Belediyesi bir ilke imza atarak geçen yıl başlattığı Uluslararası Yunus Emre Günleri’nin 2. Yılında etkinliği daha geniş alana yaymak ve işin edebi, sanatsal ve kültürel kısmını da öne çıkarmak amacıyla beste yarışması da düzenledi. Düzenlenen beste yarışmasına 69 eser katıldı ve 10 eser finale kaldı. Bu 10 eser program çerçevesinde hem tanıtılacak hem de eser sahipleri ödülleriyle buluşacak.

Uluslararası Yunus Emre Günleri geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda sadece şiir ve konserlerle de sınırlı tutulmamış. Gerçekleşecek olan organizasyon kapsamında Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu da düzenlenmiş. 7’si yurtdışından 120 Akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilecek olan sempozyumun gerçekleştiriliyor olması çok önemli ama böylesine önemli bir sempozyumun sadece akademisyenlerin, belediye yetkililerinin, basının ve de sağduyulu vatandaşların katılımlarıyla sınırlı kalmaması gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle tüm Manisalıları, Yunus Emre sevdalılarını Sempozyuma davet ediyorum. Kaldı ki geçen sene ilki düzenlenen Sempozyumdaki konuşmacı akademisyenler tüm bilgilerini en ince noktasına kadar salondakilere aktarmışlardı aktarmasına ama izleyici noktasında açıkçası Manisalılar sınıfta kalmıştı. Umarım bu yıl aynısı tekrarlanmaz ve hem akademisyenler anlatacaklarını moralli bir şekilde anlatırlar hem de Yunusemre’li ve Manisalı vatandaşlar katılımlarıyla “Biz de varız” derler.

Özellikle Ramazan Gecelerinde verdiği dini bilgilerle bizleri atv ekranlarına kilitleyen İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu’da Uluslararası Yunus Emre Günlerine katılacak olan konuklar arasında. Hatipoğlu 14 Ekim Cuma akşamı Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilecek olan programda Yunus Emre ve İslam Felsefesini aktaracak. Yunus Emre’nin halk şiirleri ve fikirleriyle mesajları günümüzde de dün olduğu gibi bugün de önemini korurken geçen yıla göre sayıları bu yıl daha az olsa da Türk Dünyası ülkelerinden Uluslararası Yunus Emre Günlerine katılımın olması, Şehitlerimizi anma gecesinin düzenlenmesi ve de Nihat Hatipoğlu’nun Yunusemre ve İslam Felsefesini işlemesini şiir ve şuurun buluşması olarak görüyorum. Tasavvuf, halk şiiri ve milli ve islami şuur buluşması bizlere şimdiden Yunus Emre Günlerinin adına yakışır şekilde kutlanacağının mesajlarını veriyor. Şiir ve Şuurdan konuyu açmışken hemen belirtmek isterim ki şiir olmadan şuurun olmayacağı düşüncesini taşıyanlardan birisiyim. Şiir ve şuur bir zincirin iki halkası niteliğinde olup Yunus Emre Günlerinde yaşanacağı gibi sanat, edebiyat ve kültür buluşmaları toplumlar arasında bir çimento görevi görmekte.

Tarih, kültür ve turizm potansiyeli açısından çok önemli bir konuma sahip olan Manisa’da Yunusemre Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Yunus Emre Günlerinin ise benim açımdan bir başka önemi de bu organizasyonun ana merkezine insanı koyması. Çünkü hangi gelişme varsa bu tüm gelişmelerin özünde insan vardır. İnsanın gelişmesinin temelini ve diri tutulmasını tasavvuf sağlamaktadır. Tasavvufun üstadı ise hiç kuşkusuz örnek yaşamı, şiir ve sözleriyle Yunus Emre’dir. Bu nedenle organizasyon tek bir kesime hitap etme değil özümüze, sözümüze ve geleneğimize sahip çıkma, yaşatma çabası olarak görülmelidir. 

Başkan Mehmet Çerçi’nin ‘Organizasyona öğrencileri de dahil etmek istiyoruz’ sözleri daha geniş bir kitleye ulaşmanın hesaplarının yapıldığının ipuçlarını veriyor. Yani 7’den 70’e sadece Yunusemre ilçesinde değil tüm Manisa hatta ve hatta daha da genişletelim Yurdun dört bir köşesinde olup Manisa ile bir bağı olan ve konuk ülkelerde herkes Yunus Emre diyecek. Yunus Emre’yi tanımayanlar ise merak edip en azından internetin bir köşesinden ya da değişik araçlar vasıtasıyla halk şairi Yunus Emre’yi tanımaya çalışacak… 

Böylesine önemli ve manevi değeri yüksek olan Uluslararası Yunus Emre Günlerini düzenleme sorumluluğunu alarak bu sorumluluğu ve organizasyonu geçen yıl olduğu gibi bu yılda başarıyla yerine getireceğine inandığım Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye, Belediye Başkan Yardımcılarına, Kültür Müdürlüğünden, Basın Müdürlüğüne kadar emeğini koyarak fedakarca çalışan tüm belediye personeline teşekkür ediyor, tüm Manisalıları 10-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Uluslararası Yunus Emre Günlerine davet ediyorum.

Hakan ÖZEN

Linkedin Google

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.

Yazarın Diğer Yazıları

01.12.2017 - Polisler Türkiye Cumhuriyeti’nin öz ve kahraman evlatlarıdır 26.08.2017 - Sümerbank davası ve Tekirdağ rakı fabrikasında yaşananlar 27.07.2017 - Bakanlıkta kriter ve Manisa’nın beklentisi 22.06.2017 - Askerim hastalanmasın! 28.02.2017 - DARBELER DÖNEMİNDEN GÜÇLÜ ÜLKE TÜRKİYE HEDEFİNE 12.01.2017 - Doların yükselişi ve yapılması gereken hamleler 19.12.2016 - Tehlikenin farkında mıyız? 30.11.2016 - Başkanlık sistemi ve Türkiye 25.11.2016 - Öğretmenlik insanlık tarihinin en ölümsüz mesleğidir 25.10.2016 - KAMUDA AÇIĞA ALINANLAR VE TUTUKLU GAZETECİLER 20.10.2016 - Uluslararası Yunus Emre Günleri’nin ardından 09.10.2016 - ULUSLARARASI YUNUS EMRE GÜNLERİNDE ŞİİR VE ŞUUR BULUŞACAK 29.06.2016 - BAŞKAN MEHMET ÇERÇİ'YE NAÇİZANE TAVSİYEMDİR
Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
www.ManisaObjektifHaber.com
info@ManisaObjektifHaber.com
Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

Kurumsal

Künye İletişim Reklam

Yayın İlkeleri

Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir