ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

MHP olarak tüm kesimlerin sorunlarını Meclis’e taşıyarak çözüm önerilerimizi sunuyoruz.

Milletvekili aday listelerinin YSK’ya teslim edildiği Nisan 2015’ten itibaren yaklaşık 7 ay boyunca Meclis çalışmamış,  AKP hükümeti sorunları çözmek yerine kaos planları yaparak sorunları üst üste biriktirmiştir. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak  Türk milletinin gerçek sorunlarına akılcı çözümler üreten yapıcı ve sorumlu muhalefet anlayışıyla hareket ediyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi bugüne kadar verdiği tüm sözlerin arkasındadır.  17 Kasım 2015 günü milletvekillerinin yemin töreniyle başlayan meclisin 26 ncı döneminden Türk milletinin büyük beklenti ve umutları vardır.  Bugün ülkemizde memurundan işçisine, sanayicisinden esnafına, çalışanından emeklisine, sanayicisinden çiftçisine kadar birçok kesimin sorunu vardır.  Milliyetçi Hareket Partisi bugüne kadar ne yaptıysa, ne dediyse aynı ilke ve kararlar doğrultusunda bundan sonra da Meclisteki faaliyetlerine devam edecektir. 26. Yasama Dönemi’nde Milliyetçi Hareket Partisi olarak çeşitli 65 kanun teklifi verdik. Kredi kartı borçlarının yapılandırılması,  işsizlik ödeneği alma süresinin ve miktarının artırılması, asgari ücretten vergi alınmaması ve çalışanların asgari ücret kadarki gelirlerinin vergi dışı bırakılması, esnaf ve sanatkarlardan sosyal güvenlik destek primi kesilmemesi, öğretmenlere ödenen ek ders ücretlerinden gelir vergisi alınmaması, geçici işçi, sözleşmeli ve 4/C’lilerin kadroya geçirilmesi, başta öğretmenler, sağlık ve emniyet çalışanları olmak üzere sağlık tüm çalışanların sosyal ve mali haklarının düzeltilmesi, tarımsal üretimde kullanılan girdilerden ÖTV ve KDV alınmaması, çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine borçlarının 36 ay faizsiz olarak taksitlendirilmesi, elektrik faturalarından kayıp kaçak bedeli alınmaması, kamudaki engelli kontenjanının ve engelli maşlarının artırılması, emekli maaşlarının düzeltilmesi ve emeklilere yılda iki defa ikramiye verilmesi gibi konularda kanun teklifleri verdik. 

Akan şehit kanlarının sorumlusu AKP’dir. 
Bugün ülkemizin çözüm bekleyen en önemli sorunu terör ve güvenlik sorunudur. Eğer bir ülkede terör ve güvenlik sorunu var ise ekonomik sorunlar çözülemez, yatırımlar yapılamaz, insanlarımıza iş ve aş verilemez.   Bu nedenle öncelikle terörle topyekün mücadele edilerek terör sorunu çözülmelidir.  2002’de sıfırlanan terör AKP iktidarıyla yeniden hortlamıştır. Hemen hemen her gün şehit haberleri gelmekte, analar-babalar evlatlarını, eşler kocalarını kaybetmekte yavrular yetim kalmaktadır. Akan şehit kanlarının sorumlusu İmralı Canisine “Sayın”, Şehide “ Kelle” diyen, teröristler bombaları depolarken görmezden gelen, açılım adı altında teröristlere her türlü tavizi veren Oslo'da, Kandil'de, İmralı'da, Habur'da, Dolmabahçe'de PKK ile masaya oturandan, AKP’dir. 

“Başkanlık sistemi tartışmalarıyla sanal bir gündem oluşturulmaktadır”
26. Yasama Dönemi’nde yeni anayasa tartışmaları da ülke gündeminde yer almaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu konudaki görüşlerimizi yıllardır son derece net ve tutarlı bir şekilde ifade ediyoruz. Biz yeni anayasada Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü, üniter devlet yapısını, Türk millî kimliğini, demokratik rejim ve temel insan hakları gibi değerleri vazgeçilmez kabul ediyoruz. Öte yandan, Türkiye’de başkanlık sistemi tartışmalarıyla sanal bir gündem oluşturulmaktadır. İktidar sahipleri ülkedeki sistemi değil, kendi yönetim tarzlarını ve yanlış anlayışlarını değiştirmeyi düşünmelidirler. Çünkü ülkedeki sorunların önemli bir kısmı sistemden kaynaklanmamakta, şahsi ve keyfi bir yönetim anlayışı neticesinde ortaya çıkmaktadır. Türkiye’de öncelikle yapılması gereken, kuvvetler ayrılığını geliştirmek, parlamentoyu güçlendirmek, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını tesis etmektir. 

Erkan AKÇAY

Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili

Linkedin Google

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.

Yazarın Diğer Yazıları

07.01.2016 - MHP olarak tüm kesimlerin sorunlarını Meclis’e taşıyarak çözüm önerilerimizi sunuyoruz. 03.01.2016 - AKP döneminde Manisa hak ettiği kamu yatırımlarını alamamaktadır.
Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
www.ManisaObjektifHaber.com
info@ManisaObjektifHaber.com
Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

Kurumsal

Künye İletişim Reklam

Yayın İlkeleri

Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir