ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

ERKEK OLUNCA ADAM DA OLUNMUYORDU Kİ!

ERKEK OLUNCA ADAM DA OLUNMUYORDU Kİ!

Ülkemizde gene yoğun acılar ile dolu haftayı geride bıraktık. Baktığımızda arkamızda canlı bombalar ile kaybedilen masum vatandaşlarımız, azan terör belası ile son bulan onlarca şehit ( bizim ve izlediğimiz haberlerimiz için sadece DÜN ŞEHİT OLANLARIN İSİMLERİ VE BU GÜN ŞEHİT OLANLARIN İSİMLERİ) ve bu kadar acının ortasında birkaç kendini bilmez ERKEĞİN ipe sapa gelmez açıklamaları.

Özel bir üniversitenin rektör yardımcısı olan bir ERKEK açıklama yapar ve aynen ifadesi““Ben daha çok cahil ve okumamış tahsilsiz kesimin ferasetine (anlayış-sezgi) güveniyorum bu ülkede. Yani ülkeyi ayakta tutacak olanlar, okumamış, hatta ilkokul bile okumamış, üniversite okumamış cahil halktır” dedi.

Öncelikle bu şahsın akademik kariyerindeki unvanların bence sökülmesi gerekir zira bunca senesini boşa heba ettiği aşikâr.  Ayrıca İslamiyet üzerine de çok bir bilgisi olmadığı görülmektedir.  Zira İslam, bir ilim ve irfan dinidir. Öğrenmeye, öğretmeye, inceleme ve araştırmaya büyük önem vermiştir. Çünkü İslam; Kâinatın Efendisine gelen ilk vahiyle okumayı emretmiş ve insanların eğitim ve öğretime ne kadar ihtiyacı olduğunu vurgulamıştır.

İslam cehalete karşı savaş açmıştır. İslam'ın en büyük düşmanı cehalettir. Peygamber Efendimizin Medine'de yaptırdığı mescidin yanına bir de okul açtırması, Bedir harbinde alınan esirleri, onar çocuğa okuma yazma öğretmek şartıyla serbest bırakması, "oku" emrinin en güzel tatbikatları arasındadır ve O'nun eğitim ve öğretime verdiği önemin aynasıdır.

Benim dinim ve aldığım terbiye okuyarak doğruları bulmak, sapık fikirlere ve kendisini din adamı sayan yobaz din istismarcılarından, yaşlıların yanlış öğretilerinden, sözde dini kurummuş gibi soygun düzeni kurmuş, yıkıcı ,bölücü, ticaret tuzağı olan kuruluşların tuzağına düşmemem gerektiğini öğretti.

Bu şahsın ders verdiği öğrencilere üzülüyorum zira bu şahıs öncelikle kendisine emek veren ailesine ve eğitim verdiği okulda okuyan her bir bireye çok büyük saygısızlık etmiştir

Mey biter saki kalır,
Her renk solar haki kalır,
Diploma insanın cehlini alsada;
Hamurunda varsa eşeklik, baki kalır..

Her yüzyılda karşılığını bulacak bir söz olduğunu bilerekne güzel söylemişti rahmetli Fuzuli.

Bir diğer talihsiz olay ise 10-15 yıl önceye kadar kim olduğunu bilmediğimiz bir adamın aşırılıkları ile birden hayatımıza girdiğini ve bunu yaparken de genel toplum düzenini aşağılayan hal ve hareketleri ile kendini bize tanıtıyor olması. En son gene Allahtan sadece 3 ERKEĞİN göründüğü diğer topluluğun görünmediği bir anda “benim ortanca hanımın doğum günüydü. …millet fakir karanfil bırakıyor ben ise gül bıraktım” demesi üzerine sırıtan pişmiş kelleler.

Sana dedi anne farkındamısın “ORTANCA EŞİM” diyerek tüm kadınları aşağıladı, sana dedi baba masumiyetin simgesi olan karanfili fakirlik ile eşit gördü ve sen KARANFİL bıraktın diye seni fakir gördü, BİZE dedi ey halkım sizin oğlunuzun kızının öldüğü yerde, masum bedenlerinin parçalarının durduğu esnada acımızı bile paylaşmaktan uzak bir ERKEK olduğunu ve orada halkın duygularını nasıl tiye alındığını gösterdi.

Ben malum şahsa o ve onun gibilerin her daim aramızda var olduğunu ve olacağını gösteren  Yunus’un şu mısraları ile sözlerimi bitiriyorum.

"MAL SAHiBi MÜLK SAHiBi,

HANi BUNUN iLKSAHiBi,

MAL DA YALAN MÜLK DE YALAN,

VAR BiRAZ DA SEN OYALAN."

Ha birde HALKIM Mevla aramızda bazılarına malum şahsın ölümünü gösterdiğinde cenazesini güller ile süsleyelim ne dersiniz. Malum en büyük zenginlik onurlu yaşamak…

Av. Haşim ÇELİK
 

Linkedin Google

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.

Yazarın Diğer Yazıları

08.07.2016 - TATİLİMİZ MÜBAREK OLSUN 24.06.2016 - KİME ANNE KİME BABA DENİYOR DU? 10.06.2016 - AYNADAKİ KATLİAMCI 20.05.2016 - POSTAL İLE BESLENENLERE 07.05.2016 - SİYASET VE ZENGİNLİK 21.04.2016 - MERHAMET DURAĞI 25.03.2016 - ERKEK OLUNCA ADAM DA OLUNMUYORDU Kİ! 10.03.2016 - ATLARKEN GİDEN İNSANLIĞIMIZA 26.02.2016 - KORKU BAŞKENTİ 03.02.2016 - DAMARLARIMIZDAKİ DOLAŞAN ŞİDDET 20.01.2016 - ZEDELENEN ADALET 13.01.2016 - AMERİKAN RÜYASI 06.01.2016 - HÜZÜNLER ÜLKESİ
Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
www.ManisaObjektifHaber.com
info@ManisaObjektifHaber.com
Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

Kurumsal

Künye İletişim Reklam

Yayın İlkeleri

Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir