ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

Yerel Seçimlerin Üzerinden 2 Yıl Geçti; Nasıl?...

Yerel Seçimlerin Üzerinden 2 Yıl Geçti; Nasıl?...

Evet yerel seçimlerin üzerinde 2 yıl geçti. Büyükşehir belediye ve 6 ilçe belediye başkanlığını MHP, 10 ilçe belediye başkanlığını AKP kazanmıştı. Büyükşehir belediye meclisi; 45 AKP, 36 MHP ve 7 CHP  şeklinde olup çoğunluk AK partide idi. Her türlü uzlaşma arayışlarına rağmen orta yol bulunamadı, bu yüzden Manisa bazı hizmetlerden yoksun kaldı. Özellikle yeni kurulan belediyelerin mal paylaşımı ve büyükşehir  belediyesine devredilecek cadde, bulvar ve yeşil alanlar konusundaki uzlaşmaz tavırlarıyla zaman ve efor kaybı yaşandı.

Meclisteki ilk önemli olay; büyükşehir belediyesine ait bir arsanın satışından elde edilecek gelirin paylaşımı ile ilgili 3 AK partili meclis üyesinin gruplarından ayrı hareket etmesitdi. Diğer önemli olayda mecliste özellikle AK partililer tarafından getirilmiş dinleyicilerin MHP meclis üyeleri ile yaşadıkları tartışma ve akabinde AK partili ve  Milliyetçi Hareket partili meclis üyeleri arasında olan istenmeyen durumdur.

Komisyonların ve meclisin üretken olmakta zorlandığını gören 4 AK partili büyükşehir belediye meclis üyesinin istifası ile dengeler değişti. Şu anda AK parti 42, MHP 39, CHP 5, bağımsız 2 olup MHP’li CHP’li ve Bağımsızların oyları ile meclis daha üretken hale geldi. Büyükşehir  belediye başkanı sayın Cengiz ERGÜN beyin “2016 yılı yatırım yılı olacak “ sözü meclisin bu desteği ile hızla hayata geçecektir.

Tüm kısır siyasi çekişmelere rağmen açılışları yapılan;

Atatürk kentpark

Bülent Koşmaz otopark ve park’ı

MASKİ hizmet binası olarak tahsis edilen ikiz kuleler

Tam otomasyonlu otopark gibi yatırım hizmetleri,

14 ilçeye gıda bankaları ve MABEM ile muhtaç vatandaşlara ve öğrencilere yönelik sosyal hizmetler,

Tüm ilçelere yol ve asfaltlama işleri

İçme suyu ve atık su tesisleri

6 ilçeye köprülü kavşak

Ve modern evsel katı atık bertaraf tesisi gibi çevreci altyapı hizmetleri

Adım adım gerçekleştirilmiştir. Ulaşımdaki hizmetler hızla devam etmekte olup Manisa ulaşımı 2017 yılında devrim yaşayacaktır.

                Yeşil alanları, düzgün yapılanması, temiz çevresive kolay, ucuz ulaşımı olan modern yaşanılır Manisa’ya kavuşmak dileği ile sağlıklı ve mutlu kalın..

     

Op. Dr. Mümtaz KAHYA

Büyükşehir belediye meclis üyesi(MHP)

 

                                                                                         

Linkedin Google

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.

Yazarın Diğer Yazıları

01.04.2016 - HAYATIMIZI ŞEKİLLENDİREN SINAVLAR 23.03.2016 - Yerel Seçimlerin Üzerinden 2 Yıl Geçti; Nasıl?... 14.03.2016 - 14 MART TIP BAYRAMI 08.03.2016 - KATI ATIK BERTARAF TESİSİ 01.03.2016 - MEME KANSERİ ・ 1 23.02.2016 - İyi Huylu Meme Hastalıkları - 4 16.02.2016 - İyi Huylu Meme Hastalığı-3 08.02.2016 - İYİ HUYLU MEME HASTALIKLARI - 2 27.01.2016 - İYİ HUYLU MEME HASTALIKLARI-1 15.01.2016 - H1N1 (Domuz Gribi) 06.01.2016 - Sağlık Afiyette…
Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
www.ManisaObjektifHaber.com
info@ManisaObjektifHaber.com
Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

Kurumsal

Künye İletişim Reklam

Yayın İlkeleri

Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir