ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

Başkan Cengiz Ergün, Selendi ve Kulalı Muhtarlarla İftarda Buluştu

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, Selendi ve Kula ilçelerinin mahalle muhtarları ile iftarda bir araya geldi. Geride kalan 10 yıllık dönemde Selendi ilçesine 673 milyon 211 bin TL, Kula ilçesine de 390 milyon 836 bin TL’lik yatırım yaptıklarını belirten Başkan Cengiz Ergün, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde vatandaşların destekleri ile bir kez daha seçilmesi durumunda ilçelere kazandıracakları yeni dönem projelerini de bir bir müjdeledi.

Eklenme:17.03.2024 / 15:19          Güncelleme:17.03.2024 / 15:19
Linkedin Google

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, STR Tesislerinde düzenlenen iftar yemeğinde, Selendi ve Kula ilçelerinin mahalle muhtarlarıyla buluştu. Başkan Cengiz Ergün’e, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı ile Cumhur İttifakı ilçe teşkilatları da eşlik etti. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte, eller semaya açılarak dua edildi. 
Ramazan Ayını Kutladı
İftar yemeğinin ardından kürsüye davet edilen Başkan Ergün, “Hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Mübarek Ramazan ayının Manisa’mıza, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Rabbim, tuttuğumuz oruçları ve ettiğimiz duaları kabul etsin. Başı rahmet, ortası bağışlanmak ve sonu cehennem ateşinden kurtuluş olarak müjdelenen bu mübarek günlerin sağlığa, huzura, mutluluğa, bolluk ve berekete vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu güzel sofrada sizlerle bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Rabbim, sofralarımızdan bolluk ve bereketini eksik etmesin” diyerek konuşmasına başladı.


Manisa Büyükşehir, Türkiye’nin Örnek Belediyeleri Arasında
Büyükşehir Belediyesi olarak 10 yıllık görev süresini geride bıraktıklarını belirten Başkan Cengiz Ergün, “Sizler ve tüm hemşerilerimiz, Manisa’mızın kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı olma görevini bizlere bahşettiniz. Allah, hepinizden razı olsun. Geride bıraktığımız 10 yıllık sürede bütçesinin yüzde 40’ını yatırımlara ayıran, rekorlar kıran, 17 ilçesinin tamamına hizmet ulaştıran bir Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’nin örnek gösterilen belediyeleri arasında yer aldık. Şehrimizin doğusundaki Kula ve Selendi’miz de, bu yatırımlarımızdan, proje ve hizmetlerimizden daima aslan payını aldı” ifadelerini kullandı.


Selendi’ye 673 Milyon 211 Bin Liralık Yatırım Yaptık
Halka hizmet en büyük ibadettir anlayışıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü olarak Selendi’nin altyapısıyla, üst yapısıyla, asfaltıyla, meydanıyla, prestij caddeleriyle, gençlik merkezi ve modern ulaşımıyla sorunlarından arınmış bir ilçe olması için çalıştıklarını ve çalışmaya devam ettiklerini belirten Başkan Cengiz Ergün, “Devlet Bahçeli Kent Meydanı’ndan Belediye Kompleksine, Atatürk Bulvarı ve Adnan Menderes prestij caddelerinden katı atık transfer istasyonuna, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezinden Nazmi Gürcan Gençlik Merkezine, Çampınar ve Eskin Köprülerinden itfaiye noktalarına, düğün salonlarından gıda bankasına kadar çok sayıda projeyi ve hizmeti Selendi’mize kazandırdık. Şehit Er Kemal Davulcu ve Mehmet Akif Ersoy prestij cadde düzenlemelerimizde de artık sona yaklaştık. Geride kalan sürede, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü olarak Selendi’mize 673 milyon 211 bin liranın üzerinde yatırımı kazandırdık. Rabbim tüm hizmetlerimizi güzel günlerde kullanmayı nasip etsin” dedi.


Selendi Tarihinin En Büyük Yatırımında Sona Gelindi
Selendi ilçesinde devam eden çalışmalara da değinen Başkan Ergün, “Elbette ilçemiz tarihinin en büyük alt ve üst yapı yatırımlarından bir tanesini ilçemize kazandırıyoruz. 312 milyon 500 bin lira gibi bir bedelle atık su arıtma tesisi, 37 kilometre İçme Suyu Hattı, 39 kilometre Kanalizasyon Hattı, 10 kilometre Yağmursuyu Hattı, 1 adet içme suyu deposu ve 530 bin metrekare kilit parke çalışmamızda son aşamaya geldik. Altyapıda çalışmalar tamamlandı diyebiliriz. Tüm ilçe merkezimiz şuanda yeni içme suyu şebeke hatlarından su içiyor. Üstyapı çalışmalarımız hızla devam ediyor. Atıksu arıtma tesisimizde de evsel atık sular arıtılmaya başlandı. İklim değişikliği nedeniyle şiddetli ve anlık yağışlar alıyoruz. Ben Selendili kardeşlerimin yaşadığı sıkıntıyı iyi biliyorum. Ama şundan emin olun ki, bunlar büyümenin ve büyükşehir olmanın sancılarıdır. Gönül ister ki, her şeyi kısa sürede yapıp bitirelim. Ancak öyle olmuyor. Bu çalışmalarımız tamamlandığında şu an bizlere kızanlar, emin olunuz ki arkamızdan dua edecekler. Geçişler, büyümeler sancılıdır fakat biz Selendi’mizin geleceğine yatırım yapıyoruz geleceğine!” diye konuştu. 


Kula’ya 390 Milyon 836 Bin Liralık Yatırım 
Selendi’nin ardından Kula ilçesinde yapılan hizmetlere de değinen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Kula’mızda da çok önemli projelerimizi hayata geçirdik. Tarihi Kula evlerini ve 3 bin yıllık geçmişi bulunan jeoparkımızı turizme kazandırmak için önemli adımlar attık. Yanık Ülke Konutları, Jeopark Belediyeler Birliğinin kurulması, Jeopark Ziyaretçi Merkezi’ni kazandırdık. Prestij caddeleri, aydınlatmaları, tarihi çarşıda sokak ve cephe sağlıklaştırmaları, parkları, Düğün Salonları, itfaiye amirliği ve noktaları, Gıda Bankası, gasilhane binası, mezbaha, mahalle mezarlıklarının güvenli hale getirilmesi gibi hizmetlerimizi hayata geçirdik. Geride bıraktığımız sürede Büyükşehir ve MASKİ olarak Kula’mıza da tam tamına 390 milyon 836 bin liralık yatırım kazandırdık. Rabbim, güle güle kullanmayı nasip etsin. Hızlı hızlı geçiyorum. Çünkü yalnızca bu 2 güzel ilçemize yaptıklarımızı tek tek saymaya kalksam, herhalde sonraki günün sahuruna kadar burada kalmamız gerekir. Çiftçilerimize yönelik desteklerimiz, 101 ve 154 mahalle altyapı yatırımlarımız, çöp sorununun tarihe gömülmesi, planlı ve temiz bir Manisa için yaptıklarımızla bizler her zaman sizlerin, bizler her zaman hemşerilerimizin yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.


Erdoğan ve Bahçeli’ye Teşekkür 
Başkan Ergün, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, “Yaklaşık 2 hafta sonra Mahalli İdareler Seçimleri var. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin bizlere olan güvenleriyle yeniden aday gösterildik. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımıza bizlere gösterdikleri güven nedeniyle teşekkür ediyorum. Bizlere olan bu güveni boşa çıkarmamak için canla başla çalıştık ve çalışıyoruz. Hemşerilerimiz teveccüh gösterir, bir dönem daha bizleri bu makamlara layık görürlerse, yeni dönemde de şehrimizin ihtiyacı olan, Manisa’mızı 17 ilçesiyle geleceğe taşıyacak çalışmaların altına imzamızı atacağımızdan şüpheniz olmasın. Konuşmalarımızı, seçim çalışmalarımızı takip ediyorsunuzdur. Kirli siyaset yapmadan, algılara mahal vermeden gittiğimiz her yerde yaptıklarımızı ve bundan sonra yapacaklarımızı anlatıyoruz. İftira siyaseti yapanlara, çamur at izi kalsın anlayışlarına projelerimizle, hizmetlerimizle yanıt veriyoruz çok şükür” dedi.


Selendi’nin Yeni Dönem Projelerini Açıkladı
Önümüzdeki dönemde Selendi’ye kazandırmayı planladıkları proje ve yatırımlardan da bahseden Başkan Ergün, “Yeni dönemde de hemşerilerimiz teveccüh gösterir ve 5 yıl daha bizleri bu göreve layık görürlerse, yeni dönemde Selendi’mize;
240 adet tezgah, 5000 metrekare kapalı pazar alanı, 400 araçlık açık ve 200 araçlık otopark kapasiteli Kapalı Pazaryeri ve Otopark kazandıracağız.
Selendi Çayı Gençlik ve Spor Vadisi projemizi hayata geçireceğiz. Yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, basketbol ve voleybol sahaları, oturma grupları ile tüm ilçe halkının aktif şekilde kullanabileceği bir rekreasyon alanını Selendili hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.
Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için Çocuk Gündüz Bakım Evi ve Kreş yapacağız.
154 mahalle projesinden kalan Gölbaşı, Mollaahmetler, Tavak, İnnice, Cingözler, Çamköy Mahallelerimizin de alt ve üstyapısını yenileyeceğiz.
Rahmanlar ve İkizdamları bağlısı ile Turpçu Mahallelerimizin projeleri hazırlanmakta olup, İller Bankasından kredileri çıktıktan sonra altyapılarını yapmayı hedefliyoruz” diyerek, yeni dönem projelerini müjdeledi.


Kula’nın Yeni Dönem Projelerine Değindi 
Kula ilçesine de yeni dönem için hazırladıkları projeleri açıklayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Kula Belediyemiz işbirliğiyle fide üretim amaçlı jeotermal seraları kazandıracağız.
İlçemize Otobüs Terminali yapacağız. Yeni otobüs terminali yapılacak alanın imar planı onaylandı ve mülkiyet sorunu çözülerek inşaat yapılmaya hazır hale geldi.
Kulamıza Adnan Menderes Meydanı ve Kent Müzesi yapacağız. Meydan da tarihi yapıların mimarisine uygun olarak inşa edilecek olan Kent Müzesi’nin Kula’nın kültür sembolü olması hedeflenmektedir. Bu kapsamda oluşturulacak müze ve sergi salonu, ilçemizin doğal ve kültürel zenginliklerini tanıtma işlevini görecektir. 
Hamdullah Caddesi’nde sokak ve cephe sağlıklaştırma çalışması gerçekleştireceğiz.


Kaçıklar Evi’ni restore edeceğiz.
Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için Çocuk Gündüz Bakım Evi ve Kreş inşa edeceğiz.
154 mahalle projemizden kalan Kenger ve İncesu mahallelerimizin de alt yapılarını yenileyeceğiz.
Körez, Çarıkballı, Sandal ve Sarnıç mahallelerimizin projeleri de hazırlanmakta olup, İller Bankasından kredileri çıktıktan sonra alt yapılarını yapmayı hedefliyoruz.
Nasıl ki 2009'da Manisa'yı değiştirdiysek; nasıl ki 2014'te emin adımlarla geleceğe yürüdüysek; nasıl ki 2019'da şehrimizi geliştirdiysek, şimdi de şehrimize çağ atlatacak projelerimizle ilk günkü aşk ve heyecanımızla yola çıktık. Manisa'ya olan tutkumuz ve çalışma azmimizle şehrimizi zirveye taşıyacağız. Destek sizden, hizmet bizden diyor, çıkmış olduğumuz bu yolda Rabbim yar ve yardımcımız olsun diliyorum. 
Bu duygularla hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Oruçlarımızı ve dualarımızı Allah kabul etsin” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.  GÖKBEN TÜRKÖZÜ

Etiketler : Cengiz Ergün  

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
www.ManisaObjektifHaber.com
info@ManisaObjektifHaber.com
Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

Kurumsal

Künye İletişim Reklam

Yayın İlkeleri

Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir