ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

SEVGİ FELSEFESİ

SEVGİ FELSEFESİ

Bu günlere toplum olarak en çok ihtiyacımız olan ortak duygular arasında, birbirimize karşı sevgi ve hoşgörü içinde davranmak geliyor. Ne yazık ki, terör ve şiddet tehdidi altındaki toplumlarda bireyler arasında güven giderek azalıyor. Anadolu halkı tarih boyunca sevgi ve hoşgörünün en güzel örneklerini yaşayışı ve inançları ile göstermiş ve en acı zulümlere uğramış bile olsa, geleceğinden asla umutsuz olmamıştır. Ben, Anadolu halkını sert rüzgarlar estiğinde başı eğilen, fakat asla kırılmayan dolu taneli başak tarlalarına benzetirim.

Anadolu coğrafyası binlerce yıldan beri medeniyetler kurmuş, yağmalanmış, yeniden imar edilmiş, nadasa bırakılmış, yeniden başak vermiştir. Toplum olarak son aylarda ne şenlik, ne eğlence, ne de uluslar arası müzik, sanat festivalleri havasında değiliz. Yapılan organizasyonlar da kitlesel heyecanlar yaratmıyor. Halk olarak bütünleşerek ortak coşkuyla kutlayacağımız başarılara ve sevgi gösterilerine hasret kaldık.

Bu yazımı bir umutsuzluk veya karamsarlık yaratmak için kaleme almadım. Tam tersine, toplumun ortak hislerini anlamaya çalışıyorum. Öyle inanıyorum ki, bizler yaratılmak istenen bu türden olumsuz duygu ve umutsuzluklar karşısında neşemizi, kıvancımızı, heyecanımızı ve birbirimize olan sevgimizi asla yitirmemeliyiz. Orta Asya’dan Anadolu’ya, oradan Avrupa’nın içlerine kadar hoşgörünün temsilcileri, kötülüklerin ve adaletsizliklerin üzerine tahta kılıçları ile gitmişlerdir.

Sevgi, öğretilebilen ve öğrenilen bir duygudur. Sevgiyi, önce içimizde hissetmemiz ve daha sonra çevremize yansıtmamız gerekir ki, yaşayabilsin. O halde, sevgi güzelliklerin ve hoş duyguların bir karışımıyla bizi mutlu eden bir durumdan daha fazlasını hak ediyor. Yaşatmamız ve sürekli beslememiz gereken bir “öz”den bahsediyorum. Kaos ve terör, toplumdaki güven ve sevgiyi kemirir. Şiddetle beslenen nefret ve kötülük dili, korkuyu ve güvensizliği egemen kılar.

Bugünlerde en çok ihtiyacımız olan şey, birbirimizi sevmek ve geleceğimize güvenmek olmalıdır. Sevginin ve hoşgörünün olmadığı bir toplumda akıl ve vicdan kapı dışarı edilmiştir. 

Prof.Dr. Süreyya SAKINÇ

Linkedin Google

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.

Yazarın Diğer Yazıları

16.12.2017 - SIRADAN BİR HAYATIN SIRADIŞI İZDÜŞÜMLERİ… 04.04.2016 - BEŞİNCİ KUVVET: SOSYAL MEDYA 20.03.2016 - TÜKENMİŞLİK SENDROMU BULAŞICI MI? 04.03.2016 - POPÜLER KÜLTÜR ÜZERİNE.. 23.02.2016 - SEVGİ FELSEFESİ 05.02.2016 - KENDİNİ YÖNET, FIRSATLARI KEŞFET 22.01.2016 - GÜNE BAŞLARKEN …...
Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
www.ManisaObjektifHaber.com
info@ManisaObjektifHaber.com
Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

Kurumsal

Künye İletişim Reklam

Yayın İlkeleri

Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir