ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

İhracatlık üzümde hasat başladı

Dünyaca ünlü üzümlerin yetiştiği Manisa’da ’Superior seedless’ cinsi ihracat üzümünde hasat başladı. Üzümde bu yıl ihracatın 600 milyon doları geçmesi bekleniyor.

Eklenme:19.07.2019 / 17:34          Güncelleme:20.07.2019 / 01:42
Linkedin Google

Manisa’da Ege Bölgesi’nin önemli ihraç ürünlerinden düşük şeker oranı ile şeker hastalarının gözdesi çekirdeksiz ’Superior seedless’ üzümünde hasat başladı. 20 Temmuz itibariyle ihracatına başlanacak üzümde önemli bir ihracat rakamının yakalanması hedefleniyor. Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsündeki hasada katılan Manisa Valisi Ahmet Deniz, üzüm işçileriyle bir süre sohbet etti. Elindeki makasla üzüm hasadı yapan Vali Deniz, üzüm hasadındaki becerisiyle dikkat çekti. Fotoğrafçılığa da merakı olan Vali Deniz, daldaki üzümleri fotoğraflamayı da ihmal etmedi.

"Bu yıl 600 milyon doları geçecek bir ihracat beklentimiz var"
Hasadın ardından konuşan Vali Deniz, "Yarın itibariyle ihracata serbest hale gelecek. Manisa’mız üzümün başkenti. üzüm ihracatının yüzde 86’sını gerçekleştiren bir ilimiz. Geçen yıl 400 bin ton rekoltemiz var. 500 milyon dolar da bir ihracatı var. Bu yıl 600 milyon doları geçecek bir ihracat beklentimiz var. Ümidimiz, çiftçimizin yüzü gülsün, bereketli bol kazançlı bir yıl olsun arzusundayız. Çiftçilerimizle birlikte olmaktan bir çiftçi çocuğu olarak çok keyif alıyorum. Alın teriyle emeğiyle üreten insanlar. Onların yüzlerinin gülmesi her şeyden çok daha kıymetli" dedi.
Hasada Manisa Valisi Ahmet Deniz’in yanı sıra Manisa Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Metin Öztürk, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal ve çiftçiler katıldı.

Etiketler : üzüm  

    Yorum Yazın :Misafir

    Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

    Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
    Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
    www.ManisaObjektifHaber.com
    info@ManisaObjektifHaber.com
    Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

    Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

    Kurumsal

    Künye İletişim Reklam

    Yayın İlkeleri

    Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir