ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

Öğrencilerin Resim Sergisi Beğeni Topladı

Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde Resim öğretmeni Erol Öksün öncülüğünde okulun bodrum katında sergilenen öğrencilerin eserleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle ilçe sınırlarını aştı ve il merkezinde vatandaşların beğenisine sunuldu.

Eklenme:18.05.2019 / 15:38          Güncelleme:18.05.2019 / 15:42
Linkedin Google

Manisa Fatih sergi salonunda yaklaşık 200 eserin yer aldığı sergi büyük beğeni topladı.  Köprübaşı Yavuz Sultan Selim Ortaokulu öğrencileri tarafından Manisa’da resim sergisi açtı. Açılan sergide 5,6,7 ve 8.sınıf öğrencileri eserlerini sergiledi. Toplam 200 eser büyük bir emekle 1 buçuk ay sonunda hazırlandı. Boyama, maket, heykel, seramik ve canlı performansların yer aldığı sergide eserler büyük beğeni topladı. Eserler gün boyu sergilendi. Elde edilecek gelirle ise okul aile birliğine gidecek. Güzel Sanatlar öğrencisi Hasan Ser tarafından yapılan Manisa Valisi Ahmet Deniz’in resmi ise sergide büyük ilgi gördü.   Manisa Valisi Ahmet Deniz, sergiyi ziyaret etti. Sergide, Vali Ahmet Deniz’e öğrencilerin yapmış olduğu karakalem portre çalışması hediye edildi.

Açılışa Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Yunusemre ilçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, daire amirleri, idareciler ve öğrenciler katıldı. Resim Öğretmeni Erol Öksün, Köprübaşı Yavuz Selim Ortaokulu öğrencilerinin ve daha önceden ilçede öğrenim görüp şu anda Manisa Güzel Sanatlar Lisesinde öğrenimlerine devam eden misafir katılımcı olarak 6 öğrencinin 70 tane farklı boyutlarda akrilik ve yağlı boya çalışması, 100 adet ebru, pastel boya, karakalem, ahşap yakma, seramik tasarım çalışmaları sergilendi. Bir öğrencinin “Bayrak” isimli şiir okuma performanslı ile başlayan sergi 3 boyutlu rölyef çalışması ile birlikte 3 öğrencinin resimle bütünleşme çalışması ile devam etti.

Resim Öğretmeni Erol Öksün, “Bu sergimizde 5 ve 6. Sınıfların yanı sıra Güzel Sanatlar Lisesi’nde okuyan öğrencilerimizin eserleri yer aldı. Bu Köprübaşı dışında açtığımız ilk sergidir. Çalışmalarımız 1,5 ay zarfında bitti. İl Müdürümüz olmasa bu sergiyi açamazdık. Ben başarının sadece bir kişiden kaynaklanmayacağını düşünüyorum. Çok iyi bir kadromuz var, Yavuz Selim Ortaokulu olarak. Böyle güzel bir kadroyla da güzel işler yapılıyor. Öğrencilerimiz ilk defa eserlerini Köprübaşı dışında sergileme imkanı buluyoruz. Yıllardır Güzel Sanatlar Lisesi’ne öğrenci gönderiyoruz.” diye konuştu.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, yıllardır Köprübaşında bir taş işler gibi, bir ağaç oymacılığı yapar gibi çocuklarımıza resim sanatını kazandırmasını, onların resim yeteneklerini geliştirmesi konusunda destek vermesini ve birçok öğrencisini Manisa Güzel Sanatlar Lisesi’ne yönlendirmesini takdirle karşıladığını dile getirdi.  Çetin, “Öğretmenimizi ilçeye ziyaret ettiğimiz sırada bir okulun bodrum katında son derece güzel bir resim atölyesinde çalışırken gördük. İlçenin çocuklarına, gençlerine, öğrencilerine resim sanatı adına rehberlik ettiğini duyduk ve burada da gördüğünüz gibi çok güzel eserlerin oluşturulduğuna da şahit olduk. Arkadaşlarımızın bu çalışmalarını kamuoyunun görmesini sağlamak ve Manisa’da bu çalışmaları sanatseverlere arz etmek için sergi açılmasını düşündük. Bugün sonuçta sergimizi gerçekleştirdik. Arkadaşımızın başarısından dolayı kendisini ve öğrencilerini kutluyorum.” dedi. Program sonunda İl Müdürü İsmail Çetin ve Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara’nın da eşlik ettiği bir öğrencinin talaş ile resim ortaya çıkarma çalışması gerçekleştirildi. Küçük bir ilçede istenildiği takdirde nelerin yapılabileceğini gösterildiği sergi gezenlerden büyük takdir aldı.

    Yorum Yazın :Misafir

    Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

    Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
    Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
    www.ManisaObjektifHaber.com
    info@ManisaObjektifHaber.com
    Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

    Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

    Kurumsal

    Künye İletişim Reklam

    Yayın İlkeleri

    Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir