ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

Yatarak tedavi gören hastalara sanat dallarıyla rehabilitasyon

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde, Ergoterapi, Rehabilitasyon ve Terapötik Rekreasyon Birimi tarafından yatarak tedavi gören hastalara medikal tedavinin yanında, haftanın 5 gününde alanında uzman usta öğreticiler tarafından gastronomi, müzik, ebru sanatı, resim, halı dokumacılığı gibi sanat dallarıyla da rehabilitasyon süreci uygulanıyor.

Eklenme:19.10.2021 / 14:24          Güncelleme:19.10.2021 / 14:24
Linkedin Google

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Oktay Kocabaş, Ergoterapi Rehabilitasyon ve Terapötik Rekreasyon birimlerinde hastaların toplum içerisinde bağımsız veya en az destekle toplumsal, mesleki, eğitimsel ve ailevi rollerini sürdürebilmeleri için gerekli becerilerin kazandırılması amacıyla hizmet verildiğini söyledi.

"Bu yıl 8 bin 68 hastaya hizmet verildi"

Başhekim Yardımcısı Dr. Kocabaş, “Ergoterapi Rehabilitasyon ve Terapötik Rekreasyon biriminde bir psikiyatri hemşiremiz, bir psikoloğumuz, bir ergoterapistimiz bir ergoterapi teknikerimiz ve aynı zamanda halk eğitim merkezi tarafından görevlendirilen alanında uzman usta öğreticilerimiz hizmet vermektedir. Atölyelerimizde hastalarımıza yönelik gastronomi, spor ve sağlıklı yaşam ve resim atölyelerinde haftanın 5 günü tam zamanlı olarak hizmet verilmektedir. Aynı zamanda kütüphane ve sinema salonlarımız bulunmaktadır. Birimimizde 2021 yılı ocak ve ağustos ayları arasında 8 bin 68 hastamıza hizmet verilmiştir.” şeklinde konuştu.

"10 ayrı atölyede kurs var"

Birimde 10 ayrı atölyede hastalara yönelik çeşitli kursların var olduğunu kaydeden Başhekim Yardımcısı Dr. Kocabaş, “Gastronomi hocamızla yemek yapma, salata, kek yapma, bulaşık makinesine yerleştirme, bulaşık makinesinden çıkarma, fırın, ocak aspiratör kullanma, mikser kullanma gibi çeşitli evde kendi yapabileceği faaliyetleri burada, öğreterek bağımsız bir yaşam sürmesini sağlamaktayız. Hastanemizde Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen usta öğreticimiz resim öğretmeni tarafından bunlar çizilmekte ve hastaların katılımıyla birlikte renklendirme işlemleri yapılmakta. Daha önce servislerimizin duvarlarında başlayan işlemler, rehabilitasyon servisimizde de başlamış ve bu tablo oluşmuştur. Ve bunda hastalarımız ve resim öğretmenimizle birlikte devam edecektir” diye konuştu.

"Hastalar 'Ebru' sanatını tercih ediyor"

Kursların hepsinin rehabilitasyon alanında hastaları sosyal olarak daha aktif olarak etkilediğini kaydeden Başhekim Yardımcısı Dr. Kocabaş, “Hastalarımız tarafından en çok rağbet gören kursumuz ise ebru sanatı oldu. Kursumuz, hastalarımızın kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlıyor. Aynı zamanda, ebru sanatında tasarım, renk seçimi hastalarımız tarafından yapılmakta. Burada görsel zeka dediğimiz, kısa süreli hafıza dediğimiz, bellek fonksiyonlarının iyileşmesini sağlamaktadır” dedi.

    Yorum Yazın :Misafir

    Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

    Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
    Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
    www.ManisaObjektifHaber.com
    info@ManisaObjektifHaber.com
    Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

    Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

    Kurumsal

    Künye İletişim Reklam

    Yayın İlkeleri

    Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir