ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

Salihli’de ‘Web Tapu Sistemi’ dönemi başladı

Salihli Belediyesi ile Salihli Tapu Müdürlüğü arasında “Web-Tapu Sistemi” protokolü imzalandı. Protokolle, tapuda yapılan pek çok hizmet belediyede de elektronik ortamda yapılabilecek.

Eklenme:29.01.2020 / 16:10          Güncelleme:29.01.2020 / 16:10
Linkedin Google
Salihli Belediyesi ile Salihli Tapu Müdürlüğü arasında “Web-Tapu Sistemi” protokolü imzalandı. Protokolle, tapuda yapılan pek çok hizmet belediyede de elektronik ortamda yapılabilecek.
Salihli’de vatandaşların tapu işlemlerini daha hızlı ve güvenli bir ortamda gerçekleştirebileceği yeni bir hizmet dönemi başlıyor. Salihli Belediyesi ile Salihli Tapu Müdürlüğü arasında, tapu müdürlüğü ile belediye birimlerindeki işlem yoğunluğunu azaltmak, işlem süreçlerini kısaltarak verimliliği artırmak amacıyla “Web Tapu Sistemi Üzerinden Elektronik Ortamda İşlem Yapma" kapsamında hazırlanan işbirliği protokolü, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile Salihli Tapu Müdürü Ahmet Kiremitçi tarafından imzalandı.
Web Tapu uygulaması hakkında bilgi veren Tapu Müdürü Kiremitçi, “Protokolle personelin iş yükü azalırken, vatandaşların tapu işlemlerini daha hızlı ve güvenli bir ortamda gerçekleştirmesi sağlanacak. Öte yandan işlemlerin bilgisayar üzerinden gerçekleştirilecek olması nedeniyle kağıt israfı önlenecek. Uygulama sayesinde vatandaşların belediyeden şahsen teslim alarak tapu müdürlüğüne teslim etmesi gereken ıslak imzalı evraklar ile belediyenin tapu müdürlüğüne gönderdiği yazışma evrakları, Web Tapu Sistemi aracılığıyla elektronik olarak gönderilebilecek” dedi.
Gelişen teknolojinin hizmet kalitesini yükselterek insanlara zaman tasarrufu kazandırdığını ifade eden Başkan Kayda, “İlçe Tapu Müdürlüğü ile imzaladığımız protokolle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün uygulamaya koyduğu ’Web-Tapu Sistemi’ sayesinde tapu işlemlerinde belge güvenliği sağlanacak, bürokrasi ve personelin iş yükü azaltılarak işlemler hızlanacak. Salihlimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Etiketler :
Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
www.ManisaObjektifHaber.com
info@ManisaObjektifHaber.com
Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

Kurumsal

Künye İletişim Reklam

Yayın İlkeleri

Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir