ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

Onlar yine engel tanımadı

Engelli Yüzme sporuna gönül veren Osman Çulla adına Isparta’da düzenlenen “Osman Çullu Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri” Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde Beytullah Erodğlu, Sümeyye Boyacı ile Sevilay Öztürk gibi dünya şampiyonları kulaç attı. Eroğlu,Boyacı ve Öztürk ise 24 Temmuz ve 9 Ağustos 2020’de Japonya’da yapılacak olan Paralimpik Olimpiyatlarında Türkiye’ye temsil edecek. Manisalı Muhammet Kesgin ise Isparta’da şampiyonada IPC’nin öngördüğü 1.41 derecesini geride bırakarak 1.38.62 derecesi ile Belarus yolcuları arasında yer alması bekleniyor.

Eklenme:19.11.2019 / 23:16          Güncelleme:20.11.2019 / 13:36
Linkedin Google

Manisa M.S.S.K 5 altın, 4 gümüş ve 4 bronz madalya ile takım 33 puanla türkiye 3. sıralamasına oturdu. Şampiyonada türibünlere saçılan şifalı mesir macunları ile Ispartalı izleyenler üzerinde şaşkınlık yaratırken mesirleri kapabilmek için birbirleri ile yarıştılar. 

M.S.S.K. sporcular Muhammed Kesgin 3 Altın, 2 Gümüş madalya alırken Zümra Aynurlu 2 Altın 1 Gümüş,2 Bronz, Dünya şampiyonu Sümeyye Boyacı ile yarışan Ferzan Özkan ise 2 Bronz madalya elde etti.

Dünya şampiyonu Beytullah Eroğlu ile yarışan Deniz Ünsal ise yüzdüğü kategorilerde derecelerini 52-35 saniye düşürmeyi başardı.

27 Kulüpten 130’un üzerinde sporcunun katıldığı Isparta’daki “Osman Çullu Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri” şampiyonasına Manisalı Engelli sporcular kafilesi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürlerince alkışlarla uğurlandı.

Muhammet Kesgin, Zümra Aynurlu, Ferzan Özkan,Deniz Ünsal, Batuhan Çiltaş, Can Gündoğdu isimli M.S.S.K sporcuları Antrenörleri Şule Şenyoğurtuçu Dalyan, Nurettin Karanarlık, Erman Tosun nezaretinde Isparta’daki şampiyonada kulaç attı.

MUHAMMET MANİSA’NIN GURURU OLDU

İki gün boyunca süren şampiyonada sporcular IPC’nin öngördüğü derecelere ulaşmak için kulaç attı. Manisa Su Sporları Kulübü sporcusu Muhammet Kesgin, 100 Metre sır üstünde 1.38.80 ile IPC’nin istediği dereceyi yakalamayı başardı. Kesgin ayrıca 400 ve 100  metre serbest te Altın madalya ulaştı.50 metre kelebek, 200 metre karışık ve 50 metre serbest te Gümüş madalya elde etti.

Zümra Aynurlu ise 400-100 serbestte 2 altın, 100 metre karışık, 100  metre sırt ta Gümüş, 50 Metre serbestte Bronz madalya elde etti.

Ferzan Özkan’da 200 metre serbest ve 50 metre sırtta Bronz madalya elde etti.

Bir süre önce yaşamını yitiren Osman Çullu’nun eşi Şenay Çullu

ALKIŞLAR ŞAMPİYONAYA EV SAHİPLİĞİ YAPAN ISPARTA’YA

Süleyman Demirel Üniversitesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Bedensel Engelliler yüzme antrenörü İbrahim Kaç’ın projelendirdiği Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+Stratejik Ortaklık Yetişkin Eğitimi projesi “Engelimi Değil Yeteneğimi Gör, Bir Kulvar da Bana Ayır” kapsamında düzenlenen şampiyonada sporcular kendilerine evlerinde hissetmelerine neden oldu.

PROTOKOL TAM KADRO ORADAYDI

29 Ekim Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen etkinliğe, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, TBESF Yüzme Branşı Asbaşkanı Mustafa İpek, antrenörler, sporcular ve onların her daim yanında olan aileleri katıldı.

“Osman Çullu Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası ve Milli Takım Seçmesi”nin açılış konuşmasını Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk yaptı. Geçtiğimiz aylarda ebediyete uğurladığımız yüzme antrenörü Osman Çullu’yu anarak sözlerine başlayan Uztürk, 

“Hayatını engelli gençlerimize adayan, sayısız engelli bireyi yetiştiren Osman Çullu’yu saygıyla anıyorum. Milli takım seçmelerinin de yapıldığı Osman Çullu Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonasının düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum”

ÇULLU’NUN EŞİ GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Yüzme Antrenörü Osman Çullu’nun eşi Şenay Çullu, eşi adına düzenlenen şampiyonada göz yaşlarına hakim olamadı.

Şenay Çullu, Kahramanmaraş`ta tüm imkansızlıklara rağmen olağanüstü çalışmaları sonucu çok sayıda engelli sporcu yetiştiren ve onları milli sporcular seviyesine getiren eşi Osman Çullu’yu anarak;

“Eşim, engelliler ve aileleri için bir umut oldu. Engellilerin spor yapabileceğini, neler başarabileceğini gösterdi. Türkiye tarihinde ilkleri yaşatan bir antrenör oldu. Her zaman hayatımı engellilere adadım. Ölünceye kadar da vatanım için çalışmaya devam edeceğim derdi. Bu organizasyonu düzenleyenlere, emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

TÜM SPORCULARIMIZI KUTLUYORUM

Manisa Engelliler Spor İl Temsilcisi Ahmet Ünsal’da kafilenin Isparta’ya gidişlerinde uğurlama hassasiyetini gösteren ve her yarışta olduğu gibi Engelliler Otobüsünü tahsis eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk’e teşekkür ettiğini dile getirerek;
“Isparta’da yapılan şampiyonada başarılı olan tüm M.S.S.K sporcularımızı ve onların başarılarında büyük katkıları olan antrenörlerimiz Şule Şenyoğurtuçu Dalyan,Nurettin Karanarlık, Erman Tosun’a teşekkür ediyorum. Sporcularımızın biran olsun yanlarından ayrılmayan velilerimize de şükranlarımı iletiyorum. M.S.S.K Sporcularımızın şampiyonaya gitmesinde etken olan Talateks Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Üstünel’e, Maddi ve her zaman maddi ve manevi katkıda bulunan Ufuk Tanık, Halim Şenel, Arif Koşar’a teşekkür ediyoruz. IPC’nin istediği dereceyi yakalamayı başaran Muhammet Kesgin bir aksilik olmazsa Belarus’ta gerçekleştirilecek olan şampiyonaya katılacak olması bizlere çok sevindirdi.” şeklinde ifade etti  

  

 

Etiketler : Manisa M.S.S.K  

    Yorum Yazın :Misafir

    Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

    Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
    Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
    www.ManisaObjektifHaber.com
    info@ManisaObjektifHaber.com
    Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

    Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

    Kurumsal

    Künye İletişim Reklam

    Yayın İlkeleri

    Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir