ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

Türk Metal Sendikası'ndan "şiddet ve baskıyı" protesto etmek amacıyla basın açıklaması

Türk metal sendikası manisa 1 nolu şube başkanı Ercan Dereli, Ekinler endüstrideki kadın çalışanların sendikal faaliyetlerinden dolayı işveren tarafından uygulanan şiddet ve baskıyı protesto etmek amacıyla ekinler endüstri önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eklenme:10.09.2019 / 18:10          Güncelleme:10.09.2019 / 18:10
Linkedin Google

Konuşmasında sendikalaşmanın anayasal hak olduğunun altını çizen Dereli engel olmaya çalışanların kanunlara karşı suç işlediğini belirtti.işyerinde  uygulanan kaos baskı ve huzursuzluk ortamının biran önce son bulması gerektiğini söyledi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bugün Haksızlığa Adaletsizliğe uğrayan kadın emekçilerine destek amaçlı bir araya gelmiş bulunmaktayız.

Ekinler fabrikasının emekçi kadınları haksızlığa hayır demek için Anayasal hakları olan sendika için mücadele ediyor. Neden sendikalı olmak istediler?

Çünkü işveren karşısında güçsüzdüler, işverenden hak ettikleri ücretleri alamıyorlar,bir kadın olarak sürekli baskı,şiddet ve korku ile çalıştırılıyorlardı.

Bu yüzden Ekinler emekçileri Türk Metal çatısı altında üye olmaya başladı.Bunun sonucunda yeterli çoğunluğu sağladık ve Çalışma Bakanlığına yetki tespit başvurusunda bulunduk.Bunu öğrenen işveren 

1 hafta içinde sendikal faaliyetlerinden dolayı 14 bayan arkadaşımızın iş akitlerini feshetti.Fesih nedenini üretimde daralma olarak açıklayan işveren; ertesi gün ise alay edercesine yeni çalışanları işe başlatmaktadır.Aslında çıkarılanların tek suçu hak ettikleri ücreti alabilmek ve çalışma şartlarını iyileştirebilme düşüncesi ile sendikaya üye olmalarıdır.Anayasaya ve yasalara aykırı olarak sendikamızın üyelerinin iş güvenceleri ortadan kaldırılmak istenmektedir.Soruşturmalar, mobbing, tüm baskı araçları kullanılarak var olan üyelerimiz istifa etmeye zorlanmakta, yeni üyelikler engellenmeye çalışılmaktadır.

Ekinler endüstri yöneticileri kadın üyelerimizin çoğunlukta olmalarını fırsat bilip sırf kadın olmalarından kaynaklı daha rahat sindirebileceklerini düşündükleri için e-devlet üzerinden zorla kendi gözlerinin önünde çıkış yapmalarını istemekte, işyerinde her geçen gün baskılarını arttırmakta ve kanunlar karşısında suç işlemektedirler. 

Ekinler Endüstri yöneticilerine sesleniyorum; işyerindeki kaos ortamı bir an önce son bulmalıdır.

Maddi çıkarlarınız gözünüzü döndürmesin, emekçilerimizin alın teri ağzınızı sulandırmasın.Çalışanlar üzerindeki baskıcı tutumunuzu artık sonlandırın.Ekinler Endüstri Emekçi Kadınlarının işteki durumunun iyileştirilmesi amacıyla kanun ve kurallar eksiksiz olarak uygulanmalı,

tüm ilgili taraflar üzerine düşeni yapmalı,sorumluluklarını bütünüyle yerine getirmelidir.Öncelikle, kadınlara rahatsızlık duymayacakları çalışma ortamları sunulmalıdır.

Bu doğrultuda Fiili, meşru ve hukuki mücadelemizi her ne pahasına olursa olsun yükseltecek, hep birlikte büyük bir dayanışma ağını kuracak, baskıları göğüsleyecek ve püskürteceğiz. Bizler inanıyoruz ki Adalet er ya da geç tecelli edecek, Ekinler Endüstri kadın emekçileri için işyerindeki huzur sağlanacak ve hakkı olanı alacaklardır.

Biz Türk Metal olarak sadece kağıt üzerinde büyük değiliz. Biz sayıların yanında inancımızı, yüreğimizi ve aklımızı da koyuyoruz.Biz dik duruşun adresiyiz. Türk Metal Sendikası Manisa Şubesi olarak sendikal güvenceden yoksun, sağlıksız ortamlarda düşük ücrete muhtaç edilmiş emekçileri görmezden gelemeyiz. Ekinler Endüstri üyelerimizi de asla yalnız bırakmayacağız. Onun için buradan bir kez daha diyoruz ki,örgütlenmeliyiz, hem de daha çok örgütlenmeliyiz!

 

 

 

Etiketler : Türk Metal Sendikası  

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
www.ManisaObjektifHaber.com
info@ManisaObjektifHaber.com
Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

Kurumsal

Künye İletişim Reklam

Yayın İlkeleri

Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir