ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

Manisa'lılar Kurbanlıklarını Böyle Kesti

Kurbanlıklarını erken saatlerde kesebilen vatandaşlar ise tüplü mangallarında kavurarak kesi̇m yerlerindeki komşularına ikram etti.

Eklenme:12.08.2019 / 01:18          Güncelleme:12.08.2019 / 01:25
Linkedin Google

Manisalılar kurbanlıklarını kesmek için sabahın erken saatlerinde kesim yerlerine getirip kasaplar aracılığı ile kesimlerini yerine getirirken öte yanda da bazı vatandaşlar da Manisa Valiliğin ön gördüğü resmi kesim yerlerine getirmek yerine sokak aralarındaki boş araziler ve evlerinin önlerinde kesmekten geri kalmadı.
Hayvan Borsası başta olmak üzere Alaybey,Laleli ve Horozköy Pazar yerlerinde kesim yerlerine kurbanlıklarını getiren vatandaşlar burada kasaplar aracılığı ile kurbanlıklarını gönül rahatlığı ve güvenli biçimde kesimlerini gerçekleştirdi. İtfaiye Daire Başkanlığı Merkez binasındaki kesim yerinde kurban hareketliliği vardı. Her zaman olduğu gibi vatandaşlar küçük baş kurbanlıklarını itfaiyede oluşturulan kesim yerine getirip kestirdiler. Kasap bulamayan bazı vatandaşların kurban kesimine itfaiye erleri yardım etti.

Bazı özel vakıflarda aldıkları kesim izniyle hijyen koşullarda hazırlanan yerlerinde toplu kesimler gerçekleştirdi. Hisse sahibi olan kurban sahiplerine ise paylaşımlar elektronik teraziler aracılığı ile gerçekleştirildi.

Laleli pazarındaki kesim yerinde ise vatandaşlar sabahın erken saatlerinde gelerek gerek büyükbaş gerekse küçük baş kurbanlıklarını dualar kesip yanlarında getirdikleri tüplü mangallarında kavurdu. Tadına bakan vatandaşlar kavurdukları kurban etlerinde kesim yapan komşularına da ikram etti. 

Tarım ve Orman Bakanlığı Manisa teşkilatındaki kesim komisyonu görevlileri ise kesim yerlerinde hastalıklı havyan olup olmadığı yönündeki denetimlerini üstlendi. Büyükler kurbanlıkların kesimine refakat ederken çocuklarda kesim yapılan kurbanlıklara meraklı gözlerle bakmaya devam etti. Bazı minikler ise annelerin kurban başlarını ayıklama sırasında oldukça meraklı idiler. 

kurbanLIKLARDA ACEMİ KASAPLARDA DÜŞÜŞ VARDI

kurban kesimleri geçen yıla oranla az olurken doğal olarak acemi kasap sayısında düşüşler gözlendi. Geçtiğimiz yıl il genelinde 800’ü bulan acemi kasap yaralanmaları bu kurbanda 200’e indi. Şehir hastanesi, Merkez Efendi Hastanesi ve Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan hastanelerindeki aciller geçen yıla oranlar fazla iş düşmedi.

VATANDAŞLAR YİNE KURALLARA UYMADI   

Valilik komisyonun daha önceden belirlediği kesim yerlerinin dışında boş araziler ve sokak araları ile evlerinin önlerinde kurban kesimi yapan vatandaşlar ilgili olarak zabıtanın her hangi bir çalışması olmazken vatandaşlar buralar da gönül rahatlığı ve endişesiz biçimde kurbanlıkların kesimini gerçekleştirir ön görülen 1.700 TL cezadan da kurtulmuş oldular.

 

Etiketler : kurban  

    Yorum Yazın :Misafir

    Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

    Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
    Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
    www.ManisaObjektifHaber.com
    info@ManisaObjektifHaber.com
    Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

    Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

    Kurumsal

    Künye İletişim Reklam

    Yayın İlkeleri

    Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir