ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesinden ortak açıklama

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Şehzadeler Belediyesi, Eski Garaj alanıyla ilgili ortak bir açıklama yaptı.

Eklenme:14.02.2019 / 11:36          Güncelleme:14.02.2019 / 12:14
Linkedin Google

Eski Garaj Yeni Proje ile ilgili iki belediye tarafından yayınlanan ortak açıklamada, “Bilindiği üzere Manisa Büyükşehir Belediyemiz tarafından geliştirilen “Eski Garaj Yeni Proje” adlı Manisa Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası, Kent Müzesi, bin tezgâhlı pazaryeri, bin 500 kişilik salon, sinema salonu, kütüphane, kültür merkezi ve gençlik merkezini içinde barındıran dev projenin ihalesi, 22 Eylül 2017 tarihinde yapılmıştır. İhale sürecinin ardından ihaleyi kazanan firma ile 27 Ekim 2017 tarihinde sözleşme imzalanarak yer teslimi yapılmıştır. Perşembe pazarının taşınması, inşaat alanının çevrilmesi, altyapı çalışmaları, zemin iyileştirme çalışmaları, kazık çakma çalışmaları ile inşaat çalışmaları ilerlerken, ülkemiz Dolar üzerinden başlatılan ekonomik saldırı ile karşı karşıya kalmıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan enflasyonla topyekûn mücadele ve bazı önlemlerle bugüne kadar gelinmiştir. Bu süreçte Eski Garaj Yeni Proje ihalesini kazanan firma 18 Ocak 2019 tarih ve 30659 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Vergi Kanunları İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun metninin 32. maddesine istinaden ihalenin iptalini talep etmiştir” denildi.
Alanın ne şekilde değerlendirileceği ile ilgili de bilgi verilen açıklamada şunlara yer verildi: “Bu gelişmelerin ardından söz konusu alanın değerlendirilmesi ile ilgili Büyükşehir ve Şehzadeler Belediyesi olarak çalışma başlatılmış olup, alanın pazaryeri ve 1000 araç kapasiteli ücretsiz otopark olması kararlaştırılmıştır. Çalışmaların bugüne kadar başlatılamamasının nedeni, ihale mevzuatı gereği yüklenici firmaya yer teslimi yapıldığından, fesih sürecinin tamamlanmasının beklenmesidir. Bu süreç yaklaşık 1 ayı bulacağından bu sürecin ardından hızla çalışmaların başlayacağını kamuoyunun bilgilerine sunarız”
 

Etiketler : Eski Garaj Yeni Proje  

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
www.ManisaObjektifHaber.com
info@ManisaObjektifHaber.com
Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

Kurumsal

Künye İletişim Reklam

Yayın İlkeleri

Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir